Annons

IF Ale klart för division 2 efter lyckat kvalspel

IF Ale avslutade en stark vårsäsong på bästa vis, med att avancera upp i bordtennisens division 2. Efter att ha knipit kvalplatsen i sista sammandraget var man starkare än såväl Bjärreds BTK som Listerby IK i helgens kval.
– Det var riktigt roligt! Vi har haft bra go i laget de sista fyra omgångarna i serien och det tog vi med oss nu, berättade Aletränaren Göran Hansson.
Bordtennis • Publicerad 22 april 2024
IF Ale klart för division 2! Från vänster: Filip Börjesson, Tobias Andersson, Göran Hansson (tränare), Benny Wahlgren och Mats Håkansson.
IF Ale klart för division 2! Från vänster: Filip Börjesson, Tobias Andersson, Göran Hansson (tränare), Benny Wahlgren och Mats Håkansson.Foto: Jan Ohlsson

Arrangerande Bjärred hade ett välbekant ansikte med sig i form av Ystadssonen och före detta Skurups BTK-spelaren Emil Ohlsson, och han drog sina strån till Bjärreds stack med tre säkra singelvinster – och sex singlar totalt i helgen. Ale, som kom till spel utan Magnus Nordahl och Roger Nilsson, hade ändå prickat formen perfekt i sin kvartett och bortsett från nederlagen till Ohlsson så släppte man bara ytterligare en match. Seger med 8-4 alltså, men det krävdes en seger mot Listerby för att man inte skulle bli beroende av resultatet i den sista matchen.

– Vi hade en timmes vila innan vi skulle in i hagen igen, och det satt lite i benen. Listerby var min själ inget dumt lag, berättade Hansson, som fick se lagen hålla jämna steg fram till 2-2 innan Ale gjorde ett viktigt ryck till 6-2 inför dubblarna.

Annons

Väl där blev det delad pott, men Listerby vann ytterligare några matcher och hade plötsligt chans på 7-7. Då klev Mats Håkansson fram och vann sin match mot Reine Cederblad med 3-1 i set, och avancemanget var ett faktum i Borgebyhallen!

– Killarna har tränat på bra och kämpade verkligen. I Filip Börjesson har vi en ”coming man” och om jag får bestämma så kan vi få in en bra etta som kan stötta honom och gå in och ta sina matcher. Sen har vi många bra och jämna spelare som kan alternera, säger Hansson om kommande säsong.

Därmed är det åter igen bäddat för sydöstderbyn nästa år, då Skurups BTK sedan tidigare återfinns i division 2.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons