IFK fick revansch mot Wasaiterna

(Uppdaterad version) IFK Ystad hade revansch att utkräva mot Wasaiterna eftersom skåningarna förlorade på hemmaplan senast dessa båda lag möttes i handbollens elitserie.
Sport • Publicerad 25 november 2002

Man fick den också, 23-17 (9-10), men tabelljumbon från Göteborg stretade emot bra och gjorde detta länge till en jämn match. När Ystad forcerade under matchens sista tio minuter så hängde dock inte hemmaspelarna med längre. Det syntes på hemmaspelarna direkt att man hade laddat lite extra för den här matchen. IFK-spelarna blev om inte tagna på sängen så ändå med viss överaskning. Efter en kvarts spel var ställningen 7-2 till Wasaiterna. IFK:s tränare Jan "Proppen" Karlsson ansåg inte att den tama starten hade något med underskattning att göra. - Vi förlorade faktiskt mot Wasaiterna på vår hemmaplan och var ute efter revansch i dag. Jag har ingen bra förklaring till varför vi spelade så dåligt i början. Att vi låg under i halvlek berodde dock mycket på att deras målvakt (Jesper Andersson) storspelade. I Ystads mål stod som vanligt Anders Persson. Han förlorade målvaktsmatchen i den första halvleken men spelade upp sig ju längre matchen led. Några avgörande räddningar från hans sida i mitten på den andra halvleken bidrog starkt till den till slut tipsenliga segern. - Anders signum är att vara bra i avgörande lägen. Han har storleken och spelförståelsen för att bli en riktigt bra målvakt på elitnivå. Det han i första hand bör förbättra är styrkan och explosiviteten, menade Karlsson. Hela Ystad saknade fart och fläkt i den första halvleken. Mot ett giftigare lag än Wasaiterna hade det kunnat straffat sig med en eller två borttappade poäng. - Vi fullföljde aldrig våra satsningar varken framåt eller bakåt och släppte allt för ofta bollen alldeles för tidigt. I den andra halvleken gör vi det mesta betydligt bättre, betygsatte Karlsson och det finns ingen andledning att invända mot det resonemanget. I målprotokollet var det emellertid ganska jämnt fram till ungefär tio minuter innan matchens slut. - Vi var tvugna att höja tempot och lyckades ju med det också. Det var många som lyfte sig i andra men Anders Perssons och Marcus Ahlms insatser ser jag som matchavgörande avslutade Karlsson. Text: Stefan Andersson