Annons

IFK-Fredrik klar för GoG

Nu är det klart även på pappret, nyheten som YA-sporten presenterade redan 29 maj:IFK Ystads kantstjärna Fredrik Petersen spelar i danska GoG nästa säsong.
Sport • Publicerad 8 juni 2006

Det är en mycket glad Fredrik Petersen som bekräftar att övergången är klar och att ovissheten kring hans framtid som handbollsspelare är över.

Han har skrivit ett ettårskontrakt med GoG, vilket i två omgångar kan förlängas med ett år i taget.

Annons

– Jag är skitnöjd. Det ska bli mycket inspirerande att spela i Champions League till hösten. Den möjligheten hade jag aldrig fått i IFK Ystad, säger Fredrik. Han kommer att ersätta GoG:s landslagsspelare Anders Eggert Jensen som skrivit på för toppklubben i Tyskland, Flensburg-Handewitt. Klubbledningen har gjort klart att Fredrik blir GoG:s förstaval i positionen som vänstersexa.

– Jo, det är därför dom har värvat mig. Det blir utvecklande för mig att spela i den danska ligan, som är vassare än den svenska. Ett lag som GoG skulle förmodligen bli bland de fem främsta i både den spanska och tyska ligan, säger Fredrik.

Det har dragit ut på tiden – varför?

– Både jag och GoG har haft synpunkter på hur kontraktet ska utformas. Bland annat har GoG nu ordnat jobb åt min flickvän. Alla parter är nöjda och jag ser verkligen det här som en nytändning i karriären. Att stanna i elitserien har aldrig varit aktuellt.

När börjar du ditt nya jobb?

– Vi har tillgång till lägenheten i Svendborg 1 juli och min första träning gör jag 28 juni.

Jan Ohlsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons