Annons

IFK mister sin trotjänare – ”Krall” väljer YIF: ”Tiderna förändras”

IFK Ystad värvade en norsk mittsexa och trotjänaren Christoffer ”Krall” Svensson riskerade bli överflödig. Då såg Ystads IF sin chans – och har värvat den 26-årige publikfavoriten.
– För något år sedan hade jag inte kunnat se mig själv i YIF, men tiderna förändras. Det är inte så dramatiskt längre, säger ”Krall”.
Handboll • Publicerad 3 mars 2020
Christoffer Svensson, till höger, byter från röd tröja till vitt tröja nästa säsong. Här är han under ett derby mellan IFK och YIF.
Christoffer Svensson, till höger, byter från röd tröja till vitt tröja nästa säsong. Här är han under ett derby mellan IFK och YIF.Foto: Andreas Hillergren/TT

För en tid sedan gjorde IFK Ystad klart med den 23-årige linjespelaren och försvarsgeneralen Marius Ferkingstad från FyllingenBergen.

IFK Ystad hade redan tre mittsexor (Christoffer Svensson, Axel Eriksson och Oscar Cosmo) och en osäkerhet spred sig i laget. Vem skulle bli överflödig? Det var i den vevan som Ystads IF kontaktade Christoffer Svensson, som kanske mer än någon annan personifierar den glöd och kampanda som har tagit IFK Ystad mot högre höjder i svensk handboll.

Annons

– Jag blev lite förvånad när YIF hörde av sig. Det har ändå funnits en rätt stark rivalitet mellan klubbarna. Men min reaktion var ändå positiv, det var kul att YIF hade sett något i mitt spel som de gillade, säger Christoffer.

Kommer det att kännas konstigt att spela i vit YIF-tröja?

– Det måste jag vara ärlig och svara ja på. Det kommer att kännas konstigt i början, men det är en vanesak.

För någon månad sedan förlorade IFK Ystad Fredrik Petersen till IFK Kristianstad. Nu tappar man Christoffer Svensson till YIF. Det är två publikfavoriter och kulturbärare som försvinner från klubben.

– I början kändes kontakten med YIF märklig och för något år sedan hade övergången inte känts möjlig. Jag har ju spelat i IFK i hela mitt liv och varit med om hela resan med IFK, säger ”Krall” – och tillägger:

– Men vafan, tiderna förändras! Man vänjer sig vid tanken och nu, när det är klart, tycker jag bara det är skönt att ”outa” nyheten. Nu kan jag helhjärtat koncentrera mig på spelet i IFK Ystad och sedan vet jag vad som gäller till nästa säsong.

Christoffer ”Krall” Svensson har kanske gjort sin bästa säsong sedan han blev elitspelare och är självskriven som central försvarsspelare. Men Ystads IF ser fler kvaliteter och en stor utvecklingspotential i honom.

– Jag har alltid tyckt att ”Krall” är en intressant spelare och vi hoppas kunna vara med och utveckla hans offensiva spel över tid. När det gäller inställning står han redan för mycket av det vi värdesätter i YIF. Han lever verkligen upp till våra ledord ”passion, glädje, kampanda”, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig på herrsidan i YIF.

I Ystads IF är det sedan tidigare klart att Mario Lipovac slutar och går till Redbergslid. Lagets andra mittsexa Herman Hugosson har kontrakt ett år till, men helt säker att han fortsätter är det inte. YIF tittar på fler mittsexor och hade nyligen den väldige dansken Knud Ronau Larsson (206 centimeter) på besök.

– Vi har fortfarande kontakt med honom men har även spelare under lupp, säger Lindgren.

Utöver Christoffer ”Krall” Svensson har YIF gjort klart med målvakten Niklas Kraft från Alingsås inför kommande säsong.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons