Annons

IFK möter revanschsugna danskar

Det är med två vitt skilda resultat från den senaste ligaomgången som danska Bjerringbro och IFK Ystad ryker samman i den tredje EHF-rundan i handboll på lördag.
Sport • Publicerad 7 november 2002

Medan IFK Ystad enkelt besegrade Djurgårdens IF med 29-19 i Österporthallen åkte Bjerringbro på storstryk mot topplaget GOG. I Bjerringbrohallen föll laget med förkrossande 20-34! De sydöstskånska handbollsvänner som kan se dansk TV och som inte hade bråttom i säng på onsdagskvällen kunde med egna ögon bilda sig en uppfattning om IFK:s motståndare. Det som Bjerringbro presterade mot GOG var långt i från respektingivande. Bakom 14-målsförlusten dolde sig ett spel som rimligtvis inte kommer att räcka långt mot IFK Ystad. Bjerringbros norske tränare Morten Fjeldstad var heller inte tillfreds med insatsen, men påpekar att det blir en helt ny match på lördag. - Vi har fått en riktigt tråkig start på ligaspelet, vilket gör oss extra revanschsugna i EHF-cupen. Vi har som ambition att nå långt i Europa, det har varit en av våra stora målsättningar den här säsongen, säger Morten. Ni har tagit fyra poäng på åtta seriematcher. Förklaring? - Det är en kombination av flera olika saker. Vi har tappat någon spelare från i fjor och haft en del skador. Sedan har vi helt enkelt inte fått i hop spelet som vi tänkt oss, säger Morten. Norrmannen tog över som tränare i slutet av 90-talet. Då låg Bjerringbro i den andra divisionen och hade en bra bit upp till den danska toppen. Men under Morten Fjeldstads ledning har klubben haft en god utveckling och kulmen nåddes förra säsongen med en andraplats i den högsta serien, endast slagen av suveräna Kolding. Bjerringbro och IFK Ystad har aldrig tidigare stött på varandra, men kunskap-en om motståndaren är god. Morten Fjeldstad tycker i alla fall att han har bra koll på IFK Ystad inför det första mötet på lördag. - Både vi och IFK Ystad har deltagit i norska Kragerø Cup vid två tillfällen. Där har jag sett IFK spela mot andra lag och har en ganska bra bild av dom. Dina intryck? - Spelmotorn Stian Tönnesen är välbekant, honom har jag faktiskt själv tränat i Norge. Sedan har Ystad två riktigt bra skyttar. Kaupo Palmar, naturligtvis, och inte minst Fatalski på den andra niometerspositionen. Skyttet får vi se upp med. Vad tror du om utgången? - Jag är medveten om att Ystad vände ett ganska stort nederlag till seger mot St Gallen i förra omgången. Helst bör vi vinna hemmakampen med fem-sex mål. I Europacupen brukar det vara en större fördel än vanligt att spela hemma, det är vanligare att man får domarna med sig. Samtidigt kan det mycket väl bli två jämna matcher, men jag tycker att vi har en bra chans att gå vidare, avslutar Morten Fjeldstad.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons