Annons

IFK och YIF vidare i JSM-handbollen

Två av Sveriges 16 bästa juniorlag i handboll kommer från Ystad. Både IFK Ystad och Ystads IF avancerade från helgens tredje omgång.
Sport • Publicerad 24 november 2002

IFK kom tvåa i sin grupp hemma i Österporthallen och YIF åkte hem från Borås som gruppsegrare. Den kanske största favoriten till JSM-guldet, Redbergslid, visade upp sig i Österporthallen och fick klart tuffast motstånd av hemmapågarna. IFK föll visserligen med 15-20 men tack vare segrar i resten av matcherna säkrades en plats i steg 4. Avgörandet kom först i avslutningen mot Bankeryd. Efter 12-8 i halvtid exploderade hemmalaget; gjorde fem raka mål fram till 17-8 och tvingade gästerna till en time out. Då hade mindre än fyra minuter spelats av den andra halvleken! - Det känns jättebra att vi har tagit oss till steg 4. Naturligtvis ska vi försöka gå till final också men det gäller att ha lite tur med lottningen. - Dessutom har vi kvar 80 procent av våra spelare till nästa års JSM, sa IFK-ledaren Ramón Laurén. Enda förlusten kom mot RIK. I övrigt blev det segrar över Hästö (26-25), Stenungsund (28-11) och Bankeryd (27-14). William Magnusson hade stor show i matchen mot Bankeryd. Vänstersexan gjorde flera spektakulära mål och kom upp i hela tio fullträffar. - Han var riktigt bra i den matchen men hade det lite trögare tidigare. Då var i stället Charlie Torstensson, vår andra vänstersexa, duktig. Även högernian Mikael Persson förtjänar ett extra omnämnande. Konrad Rasmussen och Marcus Andreasson är två andra niometersspelare som betyder mycket för laget och i Philip Åkesson/Joakim Litzberg har IFK en stark målvaktsduo. - Men det är ingen spelare vi står och faller med. Kollektivet är vår styrka, underströk Ramón Laurén. YIF åkte till Borås och var lite väl gästvänligt. I första matchen mot arrangörsklubben blev det nämligen förlust med 17-19. - Vi bommade minst 20-25 frilägen - och då överdriver jag inte, sa ledaren Mats Ljunggren. Efter den oväntade plumpen tog YIF sig i kragen och radade upp tre storsegrar: 27-16 över Team Malmö, 24-18 över Swithiod och 22-14 över Kungälv. - Att slå Team Malmö med elva mål bara en timme efter förlusten mot Borås tyder på styrka och lagmoral. Vårt mål är helt klart att gå till final. Förhoppningsvis blir det hemmaplan i steg 4. Vi har i alla fall ansökt om att få arrangera. Målvakten Christopher Ottosson var ett av de starkaste korten. Jesper Fredson skötte sig bra framåt och i försvaret får Linus Rasmussen och Magnus Nilsson extra plus. Båda Ystadslagen är således kvar i turneringen men för HK Björnen tog äventyret slut i helgen. Sjöbogänget gjorde en kanoninsats genom att besegra grupptvåan Warta med 20-17 men förlorade resten av matcherna (Kroppskultur 18-26, Hammarby 16-26 och Brännan 11-19).

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons