Annons

IFK Simrishamn avslutade våren i moll

Det förväntade topplaget Simrishamn har haft sina motgångar och i vårepilogen kom ännu en – mittenlaget Hjärsås/Värestorp vann med 2-0 (2-0) på hemmaplan, till IFK-tränaren Marcus Svenssons stora frustration.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2018
Vitklädda Simrishamn fick tråkigt avslut på våren.
Vitklädda Simrishamn fick tråkigt avslut på våren.Foto: Bosse Nilsson

– Det är en jättebesvikelse. Jag är kanske färgad, men vi försöker spela och vi för matchen, men får inte till det i sista tredjedelen och kan inte hantera deras fysiska spel, efterslängar och spelavbrott. Man ska inte skylla på domaren heller men nivån var för låg, sa IFK-tränaren.

Två individuella misstag i första halvlek straffades hårt med baklängesmål, och uppförsbacken blev för brant för Simrishamn, som hade mycket boll men inte fick till sista touchen och passningarna.

Annons

– Ingen tvekan om att det har varit en svag vårsäsong, vi har inte varit tillräckligt bra och har inte haft den nivån som vi kräver och vill. Där är en hel del spelare som borde kunna bidra med mer, sa Svensson om sitt lag som i och med förlusten även tappade tredjeplatsen till Janstorp.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons