Annons

IFK ställs mot mästarna

IFK Ystad är i stort poängbehov i botten av elitserien. På onsdagskvällen lär dock laget får svårt att lyckas fylla detta behov då man möter svenska mästarna Hammarby på bortaplan.
Sport • Publicerad 18 november 2008

Inför matchen är skadeläget bekymmersamt för IFK. Niclas Ekberg slog upp sin knäskada på träning i veckan och Peter Lindström är sjuk. Dessutom är André Olsson fortfarande skadad medan Fahrudin Zaimovic är avstängd.

– Det blir tufft. Vi möter ett av de bästa lagen i serien. Kan vi komma upp i nivån vi höll mot YIF kan vi hänga med alla lag. Laget har knappt varit intakt på hela säsongen, men det är en konsekvens man får räkna med på den här nivån. Det är bara att kämpa på, säger IFK-tränaren Krister Lindgren.

Annons

I Hammarby är kantspelaren Johan Henricsson inte tillgänglig. I en övrigt sliten trupp bör samtliga kunna medverka.

– Jag var aldrig med i Göteborg när vi förlorade stort mot Sävehof i måndags. Men jag följde matchen på nätet och har snackat med en del spelare. Vi hade en dålig dag och Sävehof en bra dag och då kan det bli så stora siffror. Vi ska försöka få tillbaka självförtroendet mot IFK Ystad. Men några lätta uppgifter finns inte och vi vet inte hur spelarna reagerar på det tuffa spelschemat, säger Hammarbys lagledare Peter Frank.

Matchen börjar klockan 19.10 i Eriksdalshallen.

Jan Ohlsson;Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons