Annons

IFK utan chans mot mästarna

IFK Ystad hade inget tillräckligt att sätta emot när mästarlaget IFK Kristianstad kom till Ystad Arena och visade sin kvalitet. Trots en uppryckning i andra halvlek var IFK Ystad aldrig riktigt nära poäng. Matchen slutade 24–27 (7–14).
Ystad • Publicerad 16 december 2018

Redan från start syntes det att detta skulle bli en svår uppgift för IFK Ystad. Gästande mästarlaget Kristianstad rivstartade och sprang upp i en 5–1-ledning innan IFK Ystad började hitta någorlunda rätt.

Man kom tillbaka och knappade in ett par mål men när Jonathan Mollerup sedan blev utvisad sprang Kristianstad ifrån igen. Denna gång fortsatte denna tendens längre och i paus skilde det sju mål mellan lagen.

Annons

Den andra halvleken såg ut att ge ett tidigt avgörande. Kristianstad gick snabbt upp i en tiomålsledning, men IFK Ystad fortsatte att kämpa och fick utdelning för det.

Med fem minuter kvar skilde det fyra mål mellan lagen. Och i absolut sista sekunden lyckades IFK Ystad minska det avståndet till tre mål. Men hemmalagets uppryckning var aldrig nära att räcka till att snuva Kristianstad på poäng.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons