IFK värvar dansk med meriter från Champions League

IFK Ystad har sökt efter en ny mittsexa – nu är den jakten slut.
19-årige dansken Mads Houmøller är klar för ”di röe”.
Ystad • Publicerad 12 april 2018
Foto: Skärmdump från IFK Ystads hemsida

IFK Ystad har letat mittsexa ett tag och det såg ut som att det skulle landa i tjecken Jakub Stryc, som bekantade sig med laget och staden för ett tag sedan. Men det blev alltså dansk dynamit i stället.

Mads Houmøller kommer senast från toppklubben Skjern i danska ligan. Han har tränat med klubbens A-trupp i två säsonger och har gjort ett 15-tal inhopp i ligan och Champions League. Han har dock haft minst sagt hård konkurrens på sin position.

– Mads är en oerhört träningsvillig och ambitiös kille som känner att han nu behöver få speltid för att utvecklas ytterligare. Konkurrensen med norske landslagsmannen Bjarte Myrhol på mittsex har dock gjort att hans inhopp mestadels koncentrat sig till försvarsspel, säger IFK-tränaren Kenneth Andersson enligt ett pressmeddelande.

Själv säger Mads Houmøller så här:

– Det har varit en riktigt lärorik tid i Skjern där jag fått vara en del av en superprofessionell klubb och det har varit otroligt inspirerande att ha en läromästare som Bjarte Myrhol.

Houmøller är 191 centimeter lång och 102 kilo tung, beskrivs som en tvåvägsspelare och skolad som trea i ett 6–0-försvar.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Han är 19 år, har stor potential och är väldigt ambitiös. Han har varit i en väldigt bra träningsmiljö i Skjern och får nu en rejäl möjlighet att utveckla de erfarenheterna hos oss. Jag har varit och tittat på honom i hans egen träningsmiljö och gillade det jag såg på planen, men framför allt gillade jag människan Mads Houmøller och är övertygad om att han kommer passa väldigt bra in i vår grupp, säger Kenneth Andersson.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.