IFK Ystad föll på målsnöret i Malmö

IFK Ystad pressade vårens SM-finalist HK Malmö ända in på målsnöret i måndagens Skånederby. IFK var i ledningen med drygt sex minuter kvar att spela men orkade inte riktigt distansen ut. 29–26 (15–15) formades siffrorna till men insatsen som sådan var verkligen med mersmak för IFK.
handboll • Publicerad 24 september 2018
Jesper Gustavsson hade krutet torrt mot HK Malmö med åtta mål på nio skott men fick ändå lämna Baltiska hallen som förlorare.Foto: Mark Hanlon

– Det är svårt att vara nöjd när man förlorar men i dag visar vi ändå upp allt vi har. Det känns okej även om det förstås är tungt just nu. Vi gör ju en helt jämn match, sa Henrik Knudsen till CMore.

Lagen följdes åt i den första halvleken och skiftades om att vara i ledningen. Marcus Cleverly dominerade i IFK-målet med tio räddningar och framåt utmärkte sig Jesper Gustavsson och Fredrik Petersen i målprotokollet med både kraft och finess.

IFK fick också bra betalt för flera inövade spelsekvenser med avslut från linjen.

Försvarsspelet fungerade tillfredsställande så tillvida att Malmö bara fick göra nio mål i uppställt spel men i hemspringet efter både egna mål och efter misslyckade avslut fanns en del övrigt att önska. Tre utvisningar gjorde också att rytmen stördes en aning.

IFK:s ledning var som mest 5–7 medan Malmö hade två mål upp vid 13–11. I övrigt var det ett upp på endera hållet eller oavgjort i första halvlek.

Dramat fortsatte i andra halvlek. IFK hade möjlighet att koppla ett visst grepp men hade lite oflyt med en missad straff och ett par träffar i virket. Och återigen hade gästerna lite svårt att komma i ordning bakåt när Malmö kontrade på avkast.

Men IFK bet sig ändå kvar i matchen och var uppe i uddamålsledningar flera gånger i andra halvlek, senast vid 24–25 när det bara återstod drygt sex minuter. Lite slarv och marginaler emot sig gjorde dock att IFK drog det kortaste strået.

Malmö hade 28–25 när tre minuter återstod och höll undan till slutliga 29–26.

Jesper Gustavsson valdes till IFK:s främsta spelare efter sina åtta mål på nio skott.