IFK Ystad på väg finalslå Skövde – men tappade på slutet

Sport • Publicerad 15 januari 2006

IFK Ystad hade länge kommandot över IFK Skövde i finalen i träningsturneringen Knistad Cup. Men trots ledning med 22– 17 i halvtid orkade skåningarna inte hålla skärpan utan föll till slut med klara 41– 35. Nederlaget grämde tränaren Basti Rasmussen, som dock också hittade positiva detaljer.

– Vi spelade otroligt bra i den första halvleken. Allting rullade på i anfallen, vi gjorde få tekniska misstag och Sergo Datukashvili satte fem mål på fem skott.

– Efter paus fortsatte vi skapa lägen, men missade för mycket. Sedan fick vi också en del domslut emot oss. Tycker det blivit något av en trend på sistone, att vi fått lite väl billiga utvisningar.

IFK lät målvakten Anders Persson vila och lämna plats för Philip Åkesson. Johann Bjarnarsson inledde som vänstersexa och gjorde två mål på två avslut före paus, innan Fredrik Petersen trädde in i handlingen (fem mål). Småskadade Patrik Kvalvik fick också vila.

Oscar Erixon och nye Mladen Ivanovic spelade var sin halvlek på högerkanten. Just nu är det fördel Oskar i den "duellen".