Annons

IFK Ystad tog inte chansen

IFK Ystad hade chansen att flytta fram sina positioner i elitserietabellen men tog inte chansen i Skånederbyt mot IFK Trelleborg. Avsaknaden av fem niometersspelare blev i det långa loppet hemmalagets fall. Trelleborg tog sin första seger för säsongen via 26–30 (11–16).
Sport • Publicerad 5 november 2008
IFK Ystad föll i Skånederbyt mot IFK Trelleborg. Bild: Gustav Wennerholm
IFK Ystad föll i Skånederbyt mot IFK Trelleborg. Bild: Gustav WennerholmFoto: 

- Det är klart att man får det jobbigt när man har fem niometersspelare borta men jag vill inte skylla på att vi saknar en massa gubbar. Man spelar med det bästa tillgängliga laget man har för dagen. Så är det bara. Vi gjorde vad vi kunde den här gången också men hade för många misstag och var för dåliga på att unyttja lägena när vi var en man mer på banan, analyserade IFK-tränaren Krister Lindgren.Som om det inte var nog med skadade kvartetten Robert Andersson, Linus Rasmussen, Anders Jacobson och André Olsson försvann även Fahrudin Zaimovic tidigt ur matchbilden. Redan efter 19 minuter, vid ställningen 8-9, fick han syna det röda kortet och efter det hade hemmalaget inte fler närkontakter i målprotokollet.Jonas Busk inledde piggt med tre mål på en kvart och Niclas Ekberg visade att målfabrikationen inte tog slut i Karlskrona i söndags. Men nämnda duo var alldeles för ensam i offensiven. Stundtals passades bollen bara runt utan att någon verkade vara speciellt intresserad av att gå på mål. Ansvaret lämpades bara över på nästa medspelare.Trelleborg spelade däremot bra efter sina förutsättningar och tog bättre vara på sina möjligheter. 8-9 var som sagt sista gången IFK var siffermässigt riktigt nära. I halvtid hade gästerna drygat ut till 11-16.Niclas Ekberg fortsatte sin målorgie (tolv mål totalt trots två missade straffar) i upptakten av andra halvlek sedan han flyttats ut på nio meter. Efter det fick han finna sig i att bli punktmarkerad.Trelleborg gjorde ett nytt ryck, hade 19-26 när drygt elva minuter återstod, och såg ut att ha avgjort tillställningen men IFK Ystad tog sig samman och var på väg att göra match av det hela igen. När Peter Lindström tryckte in 24-27 med fyra och en halv minut kvar att spela var Trelleborg uppenbart i gungning.Det blev Trelleborgs åttamålsskytt Marcus Litborn som klev fram och definitivt säkrade bortalagets tvåpoängare med sina mål som gav 24-28 och 25-29.Tolvmålsskytten Niclas Ekberg tyckte det var skönt att vara tillbaka i vardagen efter en intensiv, lärorik och succéfylld landslagsvecka men var påtagligt besviken efter nederlaget:- Vi visste att Trelleborg skulle kriga så man får ju ge en elogé till dem men för egen del känns det väldigt tungt. Vi presterade på tok för dåligt för att kunna vinna den här matchen. Och det är så förargligt för vi har stor potential i laget. Det finns så mycket kunnande som vill ut men vi får inte ut det riktigt, sa Niclas.Ett ljus i mörkret var i alla fall 18-årige Mattias Lundh som var oblyg i sitt agerande både i försvar och anfall. Mer tröst i bedrövelsen är att IFK Ystad trots nederlaget avancerade upp på kvalplats. Detta tack vare att Lindesberg kvaddade Tumba och gav stockholmarna sämre målskillnad än IFK.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons