Annons

IFK Ystad tvingas spara

IFK Ystads handbollsklubb tvingas se över hela sin organisation. Anledningen är det stora inkomstbortfall som drabbat klubben när sponsorer gått i konkurs under säsongen.
Sport • Publicerad 24 mars 2004

Thomas Nilssons Oljor, PNB och Göfab är sponsorer som samtliga ställt in sina betalningar under hösten och våren. - Vi har tappat så pass mycket att det påverkar vår ekonomi. Det handlar om mer än en halv miljon kronor under det här spelåret. Det är mycket kännbart för oss och därför måste vi vara alerta och se över var klubben får mest för pengarna, säger IFK Ystads ordförande Hans Hulthén, som inte närmare vill gå in på hur IFK:s ekonomi ser ut. IFK Ystads jakt på att minska kostnader kan komma att drabba anställd personal på kansliet och även seniortruppen. - Vi ser över allt, även på personalsidan. Mycket kan bli aktuellt. Det är möjligt att vi också måste se över kostnaderna kring truppen, säger Hulthén, som dock vill ligga lågt angående de ingrepp i organisationen som IFK pressas att genomföra: - Vi måste vidta åtgärder, men vad vill jag inte diskutera eller kommentera i ett sådant läge som vi befinner oss arbetsrättsligt nu. Vi har fattat beslut, men måste följa arbetsmarknadens regler, säger Hulthén. IFK:s ordförande betonar dock att klubben kommer att behålla nuvarande höga sportsliga ambitioner. Seniorspelarna försöker inrikta sig på handbollen, men är medvetna om klubbens ekonomiska bekymmer. - Så klart har vi pratat med styrelsen. Ordförande Hulthén har informerat hur läget har varit kring bland annat Göfab och PNB. Resten är dock utanför vad vi kan göra. Det vi ska göra är att försöka spela bra i slutspelet, så vi kan få in extra pengar till klubben, säger IFK Ystads lagkapten Carl-Johan Andersson.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons