Partillebohallens fiende nummer ett – IFK Ystad. Så stod det i Sävehofs matchprogram. Men i går var Skånelaget inte ens nära att leva upp till de orden.
Sport • Publicerad 8 november 2006
Linus Rasmusssen och Fredrik "Dinne" Nilsson deppar efter storförlusten mot Sävehof. bild: Adam IhseFoto:
IFK Ystads tränare Basti Rasmussen skriker ut sin frustration.
IFK Ystads tränare Basti Rasmussen skriker ut sin frustration.Foto:

Istället för att fortsätta trenden att vara Sävehofs mardrömsmotståndare blev IFK ett enkelt byte. Och matchen blev snarare en mardröm för skåningarna, vars spel var sämre än vad slutsiffrorna, 37– 30 (17– 15), visar.

– Det var främst i andra halvlek som bortalagets spel raserade. I anfall efter anfall bjöd man på tekniska misstag, vilket ledde till flera enkla kontringsmål för Sävehof, som stundtals hade show i Partillebohallen.

– Det är tungt, mycket tungt för närvarande. Vi spelade inte som ett lag i andra halvlek. Var och en försökte göra sitt och det fungerar inte. Och gör man så många tekniska fel som vi gjorde vinner man inga elitseriematcher, sa IFK-tränaren, Basti Rasmussen, som var påtagligt besviken efter matchen.

Trots det tunga nederlaget inledde skåningarna ganska bra. Man var till och med i ledningen under de första minuterna, men när Sergo Datukashvili åkte på en fyraminutersutvisning (två minuter för protest) inleddes IFK:s första tunga period.

Den bet dock inte lika hårt på laget som när duktige Patrik Kvalvik åkte ut några minuter senare. Men trots att IFK under denna svacka hamnade i ett 15– 9-underläge lyckades man resa sig till underläge med 17– 15 i paus.

Då såg det någorlunda lovande ut för gästerna. Men sedan började alltså mardrömshalvleken, som helt raderade känslan av att IFK Ystad är Sävehofs värsta fiende.

– Det är tungt att få de utvisningarna i första halvlek. Sådant tar på krafterna. Men det är bara att spotta i nävarna och komma igen, sa Basti Rasmussen.

IFK kom till spel utan febersjuke vänstersexan, Alexander Hansen. I hans ställe försökte Fahrudin Zaimovic några minuter utan lycka, innan han ersattes av Henrik Knudsen, som också hade svårt att komma till sin rätt på den ovana positionen.

På den andra kanten var det emellertid bättre ställt. Visserligen lyckades inte Mladen Ivanovic visa sin styrka, men Niclas Ekberg gjorde återigen en riktigt bra insats. Även målvaktsbytet skänkte hopp inför framtiden. Med tolv minuter kvar kom Linus Persson in och visade god elitserieklass och kanske kan det leda till utökad konkurrens om målvaktsplatsen framöver.

– Både Linus och Anders var duktiga i målet i dag, säger Basti Rasmussen.

Linus har inte fått så mycket speltid tidigare. Har du varit rädd för att släppa in honom i matcherna?

– Rädd och rädd. Nej, det tycker jag inte. Anders har varit väldigt bra och tagit över 20 skott i alla matcher utom mot RIK tror jag. Mer kan man inte kräva.