IFK Ystad vann i Stockholm

IFK Ystad vann även torsdagskvällens returmatch i Eriksdalshallen mot nykomlingen Djurgården. Denna gång skrevs segersiffrorna till 27-23 (12-12), sedan lagen turats om att vara i ledningen under hela matchen.
Sport • Publicerad 15 november 2002

Ystad gick genom denna tvåpoängare upp på andra plats i tabellen, när "andra halvlek" just har inletts av höstsäsongens elitserie. - Vi gjorde inte vår bästa match under hösten. Starkt dock att vinna mot ett revanschsuget Djurgården på bortaplan. Det var slutminuterna i varje halvlek som grundlade vår seger. Där visade mina killar större rutin och kanske också ork än motståndarna, sade IFK-tränaren Jan "Proppen" Karlsson. IFK Ystad fick en bra start i matchen och tog ledningen med 3-0. Djurgården kom sedan igång med sitt anfallsspel och var i kapp vid 5-5. Därefter blev Anders Persson i IFK-målet lite mer mänsklig samtidigt som försvarsspelet inte riktigt fungerade hos gästerna. Djurgården  kunde gå till ledning med 12-8. Under de sista fem minuter av halvleken gjorde Ystad fyra mål i följd och anslagstavlan visade plötsligt 12-12  (paussiffror).     I den andra halvleken lossnade det för IFK:s skyttar Kaupo Palmar och Stian Tönnesen. Då kom också målen.   Vid ställningen 15-13 till stockholmarna gjorde Ystad fyra mål på raken igen. Djurgården kvitterade och lagen följdes åt i målprotokollet. Vid ställningen 23-23 stod matchen och vägde. Genom två mål vardera av Stian Tönnesen och matchens utropstecken Fredrik Petersen under de sista minuterna kunde Ystad säkra segern, 27-23. I Ystad hade flera av de unga spelarna en mycket bra afton. Målvakten Anders Persson började utmärkt och avslutade också matchen suveränt. - Anders visade trots sin ungdom verklig mental styrka, berömde Proppen 20-åringen. Planens främste spelare var 19-årige vänsterkantspelaren Fredrik Petersen. Han blev sexmålsskytt. Fem av fullträffarna kom i den andra halvleken. Fredrik blev därmed en av matchvinnarna. - Kul att det lyckades så bra för Fredrik. I förra matchen var det Alexander Hansen som fick mest speltid på V 6-positionen. När nu Fredrik fick chansen tog han den verkligen. Bra att ha två så duktiga vänster-sexor i laget, tyckte Proppen Karlsson. Mycket bra var också Linus Nilsson såväl framåt som bakåt. - Hans försvarsspel i den andra halvleken är jag mycket nöjd med, tyckte Ystadstränaren.    Kaupo Palmar och Stian Tönnesen lyckades inte till en början komma upp i samma klass som vid förra besöket i Eriksdalshallen, då Hammarby svarade för motståndet. Men de båda skyttarna kom i gång efter hand och bidrog också till segern Övriga Ystadsspelare svarade för en "så där"-insats. Djurgården gjorde en bättre match nu än i förlustmatchen (19-27) i Ystad förra veckan. - Mina killar visade bättre inställning än senast. Tyvärr räckte det inte till poäng. Nu har vi en mycket viktig match mot Guif i Eskilstuna på måndag. Kan vi prestera lika bra spel då som nu mot Ystad, finns chans till två  välkomna poäng, sade Djurgårdstränaren Ulf Nyström. Målvakten Anders Lindqvist kom inte upp i samma klass som i Ystad men svarade dock för en del bra räddningar. Av utespelarna var Calle Tagesson bättre än på länge. Även mitt-sexan Zoran Buzika var stundtals framgångsrik. Fredrik Wahlström är tillbaka efter sin handskada men verkade matchotränad. Skarpskytten Robert Jansson har varit sjuk tidigare i veckan och fick bara spela under den sista kvarten. Han antecknade sig endast en gång i målprotokollet. Handbollsmatchen kolliderade med hockeymatchen i Globen mellan Djurgården och Luleå. Där hyllades också de nyblivna svenska fotbollsmästarna. Därför kom endast 638  åskådare till Eriksdalshallen denna kulna novemberkväll. Rutinerade domare var göteborgarna Lars  Berndtsson och Hans Hansson i en "snäll" match. Lagen fick endast en spelare vardera utvisad.