Annons

IFK Ystad vann Skånederbyt

IFK Ystad vann kvällens Skånederby mot H 43 med 24-21 (11-10) och fick således omedelbar revansch för bakslaget i EHF-cupen mot danska Bjerrringbo i helgen.
Sport • Publicerad 20 november 2002

IFK Ystad ledde matchen från första till sista minut även om gästerna från Lund var i kapp, 9-9, i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken var IFK hela tiden före med tre-fyra bollar och H 43 var egentligen aldrig riktigt nära. - Jag är mycket nöjd med att vi inte bara vann i dag utan också i Lund. H 43 är svåra och tunga att möta, menade en glad Jan "Proppen" Karlsson efter triumfen. Bäst i IFK Ystad var kvartetten Linus Nilsson, Kaupo Palmar, Anders Persson och Marcus Ahlm. Den senare gjorde kanske sin bästa match i IFK för säsongen med fem mål. H 43 hade sina främsta i dansken Henrik Kronborg och Daniel Broman.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons