Annons

IFK:arna lyssnade till Luuk

I går övergav IFK Ystads handbollsgrabbar tillfälligtvis Österporthallen för att i stället finna inspiration och hämta kraft i den fortsatta guldjakten i Kabusa Konsthall.
Sport • Publicerad 5 mars 2002

I princip hela seniortruppen med tränaren Jan "Proppen" Karlsson i spetsen glömde för en gångs skull allt vad gurkburkar, kombinationer och kantavslut heter och valde stället att lyssna till den populäre programledaren Kristian Luuk. - Det kan vara roligt att någon gång göra något helt annat och få lite sinnlig stimulans, menade Jan Proppen Karlsson innan han och hans adepter bänkade sig i de vit platsstolarna för att höra Luuk berätta om sin färd genom livet från från den korrekta och strukturerade tillvaron på Handels som ekonomistuderande till helomvändningen för att bli journalist, programledare och underhållare. luuks kåseri Som ett avbrott i handbollsträningen och som en uppladdning inför returmötet mot Sävehof på fredag lyssnade IFK:arna till Luuks kåseri "Från Handels till Hassan" och av reaktionerna att döma hade de minst lika roligt i konsthallen i Kabusa som i ÖP-hallen. - Det är inte alltid så att det är ytterligare ett träningspass som ger allra mest. Det kan vara nyttigt ibland att bryta av och göra något helt annorlunda. I kväll är det min förhoppning att vi ska få lite inspiration och en del goda skratt. Kristian Luuk är ju en person som de allra flera tycker väldigt mycket om, förklarade "Proppen". Stora förväntningar på kvällen hade också IFK:s framgångsrike mittsexa Marcus Ahlm. -?Det här skall bli kul. Själv gillar jag väldigt mycket Kristian Luuk och jag tror att alla de andra också tycker bra om honom. Och att göra en sådan här grej kan vara värdefull. Det kan vara nyttigt att göra andra saker tillsammans än bara träna och spela handboll. Vi träffas förvisso rätt mycket också utanför handbollen men det skadar inte att lära känna varandra i andra situationer, menade Marcus Ahlm som i likhet med sina lagkompisar tycktes ha hjärtligt roligt när Kristian Luuk drog i gång på känt maner. Inte minst när han som avslutning berättade om en dråplig reaktion på en av många busringningar i "Hassan". Nu var tisdagskvällens träningsavbrott inte någon unik eller isolerad händelse för handbollsspelarna i IFK Ystad. - Nej, vi har haft andra liknade alternativa aktiviteter och fler blir det. I slutet av mars skall vi exempelvis ha en gemensam aktieutbildning, avslutade Jan "Proppen" Karlsson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons