Annons

Inga nerver för guldhoppet: ”Jag litar på mig själv”

Elias Andersson, Marsvinsholms IF, tog silver vid JSM förra året. Nu vill han nå längre än så. ”Jag siktar på guld. Det är mitt mål”, säger han.
Brottning/Vinslöv • Publicerad 17 mars 2018
Elias Andersson, Marsvinsholms IF, tog silver i JSM i fjor. Nu vill han kliva ett steg till upp på pallen.
Elias Andersson, Marsvinsholms IF, tog silver i JSM i fjor. Nu vill han kliva ett steg till upp på pallen.

Det var i 74-kilosklassen han tog silver förra gången. Men när han nu går för guld gör han det i 67-kilosklassen vilket med andra ord innebär att han även gått en kamp för att ta sig till rätt siffror på vågen.

– Det är klart att det har varit ganska tufft att banta men jag känner mig ändå stark. Det är en tuff viktklass nu också, bland andra är min klubbkamrat Markus Tjörnby med där. Men det känns ändå bra, jag har goda chanser att ta guld. Jag ska bara gå in och göra det jag älskar, säger Elias Andersson, som skulle värdera ett guld väldigt högt.

Annons

– Det skulle betyda mycket. Jag hoppas att det skulle ta mig till VM i Frankrike, det är mitt mål. VM avgörs den 23 september som är min födelsedag, förhoppningsvis betyder det något, säger Elias Andersson.

Hur är det med SM-nerverna?

– Jo, ett SM är ändå ett SM och det blir en extra nerv, men jag känner mig ändå väldigt förberedd för det här. Jag är inte så nervös, jag litar på mig själv, säger Elias Andersson.

Det finns fler deltagare från sydöstra Skåne som är i JSM och jagar medalj. Bland andra är Skurups SK:s båda SM-medaljörer Bianca Kristensson (72 kilo) och Ellen Kirchner (59 kilo) på plats för att jaga fler medaljer. På killsidan har BK Pan två deltagare. Det är Simon Nilsson (55 kilo), Rohollha Hydari (63 kilo). I den senare klassen brottas även Hamid Fasihi, Skurups SK.

JSM avgörs alltså i Vinslöv. 121 brottare är anmälda till tävlingen som inleds klockan 09.00 på lördagen.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons