Annons

Ingen ändring av Tour de Ski

Det blir inga ändringar av upplägget i längdskidåkningens Tour de Ski, trots kritik från Norge, Sverige och Finland.
Skidor • Publicerad 7 december 2020
Tour de Ski-avslutningen i fjol i Alpe Cermis i Italien, efter att skidherrarna klättrat uppför slalombacken. Arkivbild.
Tour de Ski-avslutningen i fjol i Alpe Cermis i Italien, efter att skidherrarna klättrat uppför slalombacken. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

De nordiska länderna ville att touren, som avgörs efter jul, skulle avgöras i ett land, på max en eller två orter, för att dra ner på resandet i coronapandemin.

Men Internationella skidförbundet, Fis, meddelar nu att tävlingsplaneringen står fast.

Annons

Det innebär en start i Val Müstair, Schweiz, på nyårsdagen. Sedan fortsätter det i Italien – först i Toblach och sedan i Val di Fiemme. Där avslutas Tour de Ski med den traditionsenliga klättringen uppför Alpe Cermis den 10 januari.

Anders Byström var med i SVT:s program "Vinterstudion" under söndagen och trodde då att det skulle bli väldigt svårt att få igenom önskemålen om en omplanering av Tour de Ski.

– Att touren skulle hamna på bara en plats tror jag är en utopi, det kommer inte hända, sade Byström.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons