Sverige utslaget ur U19-EM – Norge finalklart

Fotboll • Publicerad 6 juli 2022
Matilda Vinberg och Bea Sprung lyckades inte få håll på Spanien i semifinalen i U19-EM. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Efter uddamålsförlust mot Norge, i sista gruppspelsmatchen, väntade Spanien i semifinal för Sveriges U19-landslag.

Matchbilden präglades av ett bollskickligt Spanien och ett Sverige som fick rikta in sig på kontringar.

I inledningen av andra halvlek spräcktes Sveriges nolla. Mirari Uria, till vardags i Real Sociedad, nickade vackert in 1–0.

I slutet av matchen lyckades Sverige skapa lite tryck mot det spanska målet, men utan att få utdelning.

Med fyra minuter kvar av ordinarie speltid blev Sveriges uppförsbacke ännu brantare när Evelina Duljan fick sitt andra gula kort, och därmed blev utvisad.

För Sveriges del är turneringen över då ingen bronsmatch spelas.

I finalen ställs Spanien mot Norge.

Norge slog nämligen de regerande mästarna Frankrike med 1–0 i sin semifinal. Matchen avgjordes genom ett självmål i den 52:a minuten.