Annons

Ingen Jankauskas - YIF letar vidare

Av familjeskäl har Virginius Jankauskas i sista stund tackat nej till Ystads IF. Någon övergång blir det således inte för den litauiske högernian men redan i morgon kan YIF få klartecken för en annan vänsterhänt bombare!
Sport • Publicerad 11 februari 2003

För att börja med Jankauskas har denna således ändrat sig i sista stund och tackar nej till YIF:s erbjudande. - Vi vet egentligen inte riktigt vad som hänt. Jankauskas har mer eller mindre gått under jorden men vi har i varje fall förstått att det är av familjeskäl som Jankauskas har ändrat sig, säger YIF:s handbollsordförande Tommy Eikedahl. Vad YA-sporten erfar handlar det om att Jankauskas har barn som går i skolan i Tyskland med allt vad detta innebär vid en eventuell flytt för familjen. Men YIF har inte gett upp hoppet om en förstärkning på högerniepositionen. - Nej, vi jobbar vidare och har tentaklerna ute hos diverse spelaragenter. Men det brådskar, deadline är den 15 februari. Men redan i morgon kan vi ha fått napp. Jag vet dessvärre inte så mycket om den här killen mer än att också denne har spelat i Tyskland. Också han är en vänsterhänt högernia och är två meter lång och väger 100 kilo. Men mycket mer än så vet jag inte. Och som sagt vi vet ännu inte om blir något av affären överhuvud taget, säger Tommy Eikedahl. YIF har haft en hel del omkostnader för Jankauskas tilltänkta övergång. Om dessa pengar skall betraktas som kastade i sjön eller om det går att få igen en del av utläggen är oklart. - Nu är det vi som har spelarlicensen och kanske kan vi få igen kostnader för denna i ett senare skede av Jankauskas kommande klubb. Men totalt sett rör det sig inte om några större summor. När det gäller spelartruppen i övrigt inför nästa säsong ligger YIF ovanligt långt framme med spelarkontrakten. Merparten av spelarna är klara även för nästa år. - Vi har först och främst sett till att binda upp vår egna unga spelare och det är vi klara med. Och det känns skönt. Vi har lärt oss av våra tidigare misstag på den punkten, avslutar Tommy Eikedahl.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons