Annons

Klart: Franska fotbollen ställs in

Ligue 1 och Ligue 2 ställs in.
Det meddelar Frankrikes premiärminister Édouard Philippe.
Fotboll • Publicerad 28 april 2020
Paris SG:s Neymar och alla andra fotbollsspelare i Ligue 1 har spelat färdigt för den här säsongen. Arkivbild.Foto: AP/TT

Frankrikes karantän sträcker sig till den 11 maj, men även när isoleringen lättar kommer det att vara förbjudet med folksamlingar på fler än 10 personer – det gäller båda inomhus och utomhus – och stränderna förblir stängda till åtminstone den 1 juni.

Det var några av åtgärderna under coronapandemin som Frankrikes premiärminister Édouard Philippe pratade om under tisdagen.

Annons

En annan del: Fotbollssäsongerna kan inte spelas klart.

– De professionella ligorna, framför allt fotboll, kommer inte att återupptas, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Philippe är sedan extra tydlig och förklarar att "ingen av de större sporterna eller de som samlar minst 5 000 personer kommer att tillåtas före september".

Det innebär att landets två högsta divisioner, Ligue 1 och Ligue 2, kommer att avslutas omgående.

Klubbarna i toppdivisionen, som hoppades på att få sätta i gång med träningen i maj och återstarta ligan i juni, får nu sikta in sig på nästa säsong.

Hur beslutet påverkar Paris SG:s och Lyons Champions League-spel är inte klarlagt. Inte heller om PSG, som toppar Ligue 1-tabellen före Marseille och Rennes, kommer att få ligatiteln eller inte.

Men Nasser Al-Khelaifi, PSG:s ordförande, öppnar nu för att klubben i Champions League ska spela sina hemmamatcher på bortaplan.

"Om det inte är möjligt att spela i Frankrike kommer vi att spela våra matcher utomlands och säkerställa de bästa medicinska villkoren för våra spelare och vår personal", skriver han i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons