Annons

Inget ryskt grand prix – Finland tar över

Konståkning • Publicerad 14 juli 2022
Finland ordnar grand prix i konståkning i höst. Arkivbild.
Finland ordnar grand prix i konståkning i höst. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Den sista tävlingen av sex i konståkningens grand prix kommer att arrangeras i Esbo i Finland, meddelar Internationella skridskounionen (ISU). Evenemanget hålls i slutet av november och är det sista före grand prix-finalen i Italien.

Ryssland är en av världens ledande konståkningsnationer och har hållit sitt grand prix, känt som Rostelecom Cup, varje år sedan 1996. ISU uteslöt alla skridskoåkare från Ryssland och dess allierade Vitryssland från internationella tävlingar, den 1 mars, efter invasionen av Ukraina.

Annons

ISU har även bekräftat att Kina, för andra året i rad, inte kommer att stå värd för sitt grand prix-evenemang, Cup of China. Enligt ISU har det beslutet fattats med anledning av covidläget i Kina. Ingen ersättningsvärd har dock bekräftats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons