Annons

Inställda matcher på grund av snöovädret

Snöovädret kom att prägla stora delar av den lokala idrotten. Flera matcher ställdes in på fredagen.
Sport • Publicerad 20 januari 2006
Skurupshallen var igenbommad på fredagskvällen på grund av snöovädret. BILD: BASS NILSSON
Skurupshallen var igenbommad på fredagskvällen på grund av snöovädret. BILD: BASS NILSSONFoto: 

Åtskilliga matcher tvingades ställas in, sedan bortalagen inte vågat ge sig ut i snökaoset.

Omstarten i division 2-handbollen ställdes in. Både Björnen och Skurup skulle haft hemmamatcher (mot Team Drott respektive Eslöv) men båda tillställningarna ställdes in. Samma sak var det för Ystapågarna som aldrig gav sig i väg för att möta Åhus.

Annons

Andra matcher med lokalt intresse som ställdes in var Vinco-Lågan (division 3) och Pandora-Korsbacka (damer, division 3).

I helgen avgörs flera lokala evenemang som är osäkra på grund av väderleken. Bland annat ska KIF-cupen i inomhusfotboll genomföras under helgen och på söndag tar Ystads IF emot AIK i handbollsallsvenskan.

YA-sporten var på fredagskvällen i kontakt med det svenska handbollslandslaget, som flög hem från VM-kvalmatchen i Vitryssland. Planet omdirigerades från Kastrup till Sturup. Väl där blev landslaget sittandes i en buss i två och en halv timme, innan transporten till terminalen kunde genomföras.

På söndag spelar Sverige mot Vitryssland i Malmö.

Jan Ohlsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons