Isak mållös när Sociedad förlorade

Fotboll • Publicerad 22 juni 2020
Alexander Isak i Real Sociedads blåvitrandiga tröja, här i duell med Real Madrids Raphael Varane.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Alexander Isak fick spela från start när Real Sociedad tog emot Real Madrid i den spanska ligan. Men det blev inga mål för svensken.

Varken Isak eller den norska stjärnan Martin Ødegaard fick till de riktigt heta chanserna och med knappt tio minuter kvar att spela byttes de båda nordiska spelarna ut.

Störst intryck gjorde svensken kanske när han fem minuter in i andra halvlek i en närkamp tryckte till Sergio Ramos. Real Madrids mittback låg kvar i gräset med smärtor runt knäet och byttes ut fem minuter senare. Tv-bilder visade sedan Ramos på läktaren med ett stort ispaket runt knäet.

Ramos hade bara minuter tidigare spräckt matchens nolla på straff. Karim Benzema fixade 2–0 och när Sociedad genom Mikel Merino fick till en reducering hade Isak redan lämnat planen.

I och med segern tog Real Madrid över förstaplatsen från Barcelona. Lagen har lika många poäng (65) och Barcelona har bättre målskillnad. Men Zinedine Zidanes lag är nya serieledare tack vare bättre inbördes möten med Barcelona.