Annons

Jacobs tyngsta titel någonsin

Bland Sveriges femtonåringar är han närmast ohotad. Däremot brukar de jämnåriga danskarna inte sällan vara allt för tuffa motståndare för BMK Bollens Jacob Nilsson. Men i helgens elittävling i Vaerlöse norr om Köpenhamn var det Jacob som blev för tuff för danskarna.
Sport • Publicerad 25 november 2008

Bollenspelaren vann sin pool efter vissa besvär. Sedan besegrade han Oliver Babic, Horsens, för första gången på fyra försök. Därmed var Jacob i semifinal där David Daugaard väntade. När spelarna möttes för fyra år sedan släppte Daugaard endast en poäng ifrån sig. Denna gången vann Bollenspelaren i två raka set.

Även i finalen, mot dansken Mattias Christiansen, fick Jacob revansch för en tidigare förlust. Han vann det första setet med 21–18 innan han totalt spelade ut sin motståndare i det andra setet som slutade 21–6.

Segern betraktas som Jacobs tyngsta titel någonsin.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons