Janstorp vidare på straffar

Janstorps AIF är planenligt vidare i YA-cupen men det satt verkligen långt inne. Först efter stor dramatik både under ordinarie tid och i straffläggningen lyckades man besegra Gröstorp med 12–11!
Fotboll. • Publicerad 29 mars 2017
Magnus Möller, längst till vänster, satte den avgörande straffen till 12–11-vinst när Janstorp slog ut Gröstorp urt YA-cupen. På bilden är det lagkamraten Christian Ahlström som har bollen. Foto: Sprisse Nilsson

– Vi var inte riktigt där den här gången. Kanske var det lite underskattning som smugit sig in. En nyttig väckarklocka inför seriepremiären i alla fall, sa Janstorps hjälptränare Christoffer ”Ume” Jacobsson.

– Lite snöpligt att falla på målsnöret men jag är jättenöjd med vår spelmässiga insats. Vi stod upp riktigt bra långa stunder, sa Gröstorps tränare Jonas Tornberg.

Gröstorp bjöd verkligen till med stor vilja och frejdigt spel. Det var starka löparinsatser och riktiga krigartakter i 90 minuter.

Vid full tid var ställningen 3–3 och då hade Gröstorp ändå missat sin handikappstraff. Hemmalaget tog ledningen i den 40:e minuten genom Måns Nilsson och höll 1–0 första halvlek ut.

Janstorp kvitterade genom Patrick Nilsson i upptakten av andra halvlek. Gröstorp valde då att slå sin handikappstraff men lyckades inte få bollen i nät. I stället slog Patrick Nilsson till på nytt och gav Janstorp ledningen med 2–1.

Men Gröstorp gav inte upp. De blåvitskrudade både kvitterade till 2–2 genom Emil Löfvall och tog ledningen med 3–2 genom Mattias Åkerlund. Sista målet kom i den 78:e minuten och det såg ut att kunna bli vinstgivande.

Janstorp gjorde emellertid en sista kraftansträngning och kvitterade till 3–3 genom Hampus Ylinen i den 85:e minuten.

Efter 18 raka straffar i mål missade Gröstorp sin i den tionde omgången, eller rättare sagt, Janstorps Johan Holmqvist räddade, innan rutinerade Magnus Möller klev fram och satte avgörande 12–11 för Janstorp.