Annons

Jätteskadestånd till Kobe Bryants familj

Basket • Publicerad 1 mars 2023
Vanessa Bryant på väg till förhandlingar i rätten i fjol. Arkivbild.
Vanessa Bryant på väg till förhandlingar i rätten i fjol. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Kobe Bryants efterlevande familj får totalt 28,5 miljoner dollar (nära 300 miljoner kronor) i skadestånd av Los Angeles County. Parterna har enats om en uppgörelse, drygt tre år efter helikopterkraschen där basketstjärnan Kobe Bryant och hans dotter Gianna var bland de nio döda.

Poliser och brandmän tog närgångna bilder vid olycksplatsen, som de bland annat delade med kollegor och familjemedlemmar.

Annons

Kobe Bryants änka Vanessa har tidigare tilldömts 15 miljoner dollar i skadestånd och nu tillkommer ytterligare 13,5. Beloppen täcker också eventuella framtida krav från Bryants tre döttrar.

– I dag markerar en framgångsrik kulmen på Vanessa Bryants modiga kamp för att hålla de som utförde för dessa groteska aktiviteter ansvariga, säger Bryants advokat Luis Li i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons