Annons

Jerry: "Borde fått med oss en poäng"

Ett hybriskast av Jane Cvetkovski, ett missat straffkast av Hampus Andersson och en sista skottmiss av Kim Andersson.Då blev två presumtiva poäng till noll i Partille.– Det känns tufft så klart. Vi borde fått med oss en poäng, sa tränare Jerry Hallbäck efter matchen.
Handboll/Partille • Publicerad 17 november 2017
Jerry Hallbäck var inte missnöjd med YIF:s match mot Sävehof. Bortsett från de sista minuterna, då man tappade båda poängen.
Jerry Hallbäck var inte missnöjd med YIF:s match mot Sävehof. Bortsett från de sista minuterna, då man tappade båda poängen.

Ystads IF hade legat under större delen av matchen mot Sävehof, men i andra halvlek hade Lukas Sandells pigga inhopp och lagets förbättrade försvarsspel tagit YIF upp i en tvåmålsledning med ett par minuter kvar att spela.

Då beslöt YIF-keepern Jane Cvetkovski sig för att testa skott mot tom bur då Sävehof misslyckades med ett 7-mot-6-anfall.

Annons

Skottet hanns upp av inhoppande målvakten Simon Möller, och i stället för tre måls ledning reducerade Sävehof. När YIF ändå såg ut att kunna avgöra med ett straffkast från Hampus Andersson med en halv minut kvar och likaläge, stod Simon Möller i vägen igen.

Kim Andersson fick ett sista läge att kvittera men tvingades skjuta från långt avstånd. Återigen med resultatet att Simon Möller stod i vägen.

– Det känns tufft. Så som det såg ut med några minuter kvar borde vi fått med oss minst en poäng, tyckte YIF-tränaren Jerry Hallbäck.

Cvetkovski valde att kasta mot tom bur i ett känsligt läge av matchen. Har målvakterna några direktiv i sådana lägen?

– Nja, såna där situationer uppstår ju i 7-6-spel och målvakterna har inga förhållningsregeler av oss. Men det är klart att jag i det läget hellre hade sett ett snabbt kast upp till Kim (Andersson) eller Anton (Hallbäck). Så hade de fått kasta långt i stället, sa Jerry Hallbäck, och fortsatte:

– Men vi gjorde flera tekniska misstag och felval i slutet. Jag vill absolut inte hänga ut Jane för det där kastet. Vi missade ju en straff och kastade bort någon annan boll också.

På det stora hela var Jerry Hallbäck ändå inte missnöjd, detta trots att man på sitt tredje försök att vinna i Göteborgsområdet återigen gick bet.

– Killarna visade stor moral hela matchen. Vi gjorde 28 mål på bortaplan, vilket är bra. Sen är vi så klart inte nöjda med 29 insläppta, sa Hallbäck, som trots att man släppte in 16 mål i första halvlek valde att fortsätta spela 5–1-försvar med Anton Hallbäck som spets även i andra halvlek.

– Vi hade en lång diskussion om det i halvtid och kom fram till att vi ville fortsätta. Och jag tycker att det blev bättre i andra halvlek.

Men ni kan inte vinna i Göteborg. Känns det hårt för dig som är ifrån trakten?

Annons

– Nja, jag tycker snarare att det är riktigt tråkigt att förlora vart man än befinner sig. Att vi förlorat tre matcher (Redbergslid, Aranäs och nu Sävehof) här uppe är mer av en slump än någonting annat.

I YIF var Lukas Sandells inhopp iögonfallande, då han ersatte en för dagen ganska blek Kim Andersson. Eric Forsell Schefverts andra halvlek var mycket bra, och Hampus Andersson var säker både från kanten och strafflinjen, om man bortser från den sista insatsen då. Med sina sex mål gick han dessutom upp i skytteligaledning i handbollsligan.

Lurblåsarna

Lukas Sandell 3

Eric Forsell Schefvert 2

Hampus Andersson 1

Ligan: Anders Persson 15, Hampus Andersson 13, Kim Andersson 12, Anton Hallbäck 9, Lukas Sandell 7, Eric Forsell Schefvert 6, Carl Löfström 5, Alexander Borgstedt 4, Jesper Gustavsson 2, Emil Hansson 2, Jeppe Krogh Simonsen 2, Jane Cvetkovski 1.

Handboll, handbollsligan

Sävehof–Ystads IF 29–28 (16–14)

YIF: Lukas Sandell 6, Hampus Andersson 6, Eric Forsell Schefvert 5, Emil Hansson 3, Carl Löfström 3, Anton Hallbäck 2, Alexander Borgstedt 2, Kim Andersson.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons