Annons

Jersgren imponerade

Även om det blev en relativt klar förlust, 29–14, för Marsvinsholm i den uppskjutna bortamatchen mot BK Trim var lagledaren Jonas "Jonte" Persson rätt nöjd.
Sport • Publicerad 28 november 2008

– Tycker det ser bra ut och vi jobbar nu vidare och ser fram emot nästa år då vi kommer att ha brottare också i de två lättaste klasserna. Vi har några som bara står och väntar på att få rätt ålder. Hade vi haft fullt lag mot Trim hade det säkert blivit en jämn match och vi hade säkert varit med och krigat däruppe. Vi får ta det här året som ett läroår, berättar Jonte efter förlusten.

Därmed sagt att Marsvinsholm precis som i tidigare matcher i höst tvingades lämna walk over i de två lättaste klasserna.

Annons

Det gick däremot bra i de matcher som avgjordes på mattan.

Allra mest imponerade kanske bröderna Jonathan (70 kilo) och Alexander (74 kilo) Jersgren.

– Jonathan ser ruskigt bra ut och imponerar oerhört. Han är bara 15 år och mötte nu Glenn Pettersson som är 27 år och som tagit medaljer i stora SM om än i nerbantade klasser. Jonathan vann klart efter två perioder, säger Jonte som också ville framhålla Alexander Jersgren.

– Han ställdes mot Nicklas Olsson som är 41 år men som är i god vigör och som nyligen blev veteranvärldsmästare. Efter en rullning skulle Alexander lyfta Nicklas som då fick armen under sig varpå armbågen gick ur led och han tvingades ge upp. Men jag är helt säker på att Alexander vunnit även om matchen gått tiden ut.

Mycket bra var även Simon Skoglund i 66 kilo även om han nu förlorade på fall.

– Simon vann första perioden med 5–0 och hade kunnat brottas på säkerhet i andra och vunnit matchen. Men vi tränar mycket på att försöka slå från stående och Simon försökte med en enarmskoppling men föll själv platt på rygg. Men Simon ska ha en stor eloge för att han verkligen ville brottas, fortsätter Jonte.

Stort plus också till David Lembke som kämpade bra och som vann på fall i andra perioden.

Trim–Marsvinsholm 29–14

55 kilo: Kim Johnsson, T–wo (5–0). 60 kilo: Sebastian Tallroth, T–wo (5–0). 66 kilo: Magnus Ziegler, T–Simon Skoglund, fall (5–0). 70 kilo: Jonathan Jersgren, M–Glenn Pettersson, poäng (1–3). 74 kilo: Alexander Jersgren, M–Nicklas Olsson, uppgivet (0–5). 78 kilo: Thomas Petersson, T–Robin Knutsson, fall (5–0). 84 kilo: David Lembke, M– Joakim Fagerblom, fall (0–5), 96 kilo: David Svensson, T–Johan Krull, fall (5–0). 120 kilo: Robin Andersson, T–Magnus Gustafsson, poäng (3–1)

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons