Annons

Jesper Modig flyttar till Norge

Simrishamnskillen Jesper Modig, 19, tar nästa steg i karriären. Han följer inte LB07 ner i division 2 utan väljer i stället att spela i det norska laget Valdres FK utanför Oslo.
Sport • Publicerad 12 mars 2014
Drar till Norge. Simrishamnkillen Jesper Modig lämnar Sverige för att spela i det norska laget Valdres kommande säsong.
Drar till Norge. Simrishamnkillen Jesper Modig lämnar Sverige för att spela i det norska laget Valdres kommande säsong.Foto: 

Jesper Modig är uppvuxen på Österlen och skolad i IFK Simrishamn. Under de senaste åren har han representerat LB07 och haft en mycket positiv utveckling. Visserligen åkte LB07 ner i division 2 förra säsongen, men i rollen som mittback var Jesper en av lagets – och seriens – bästa spelare.

Nu har han och klubbkamraten Kristoffer Jeppsson emellertid bestämt sig för att prova på ett lite annorlunda fotbollsäventyr.

Annons

Nyligen har grabbarna gjort klart med Valdres FK, som förra säsongen var ett mittenlag i norska division 2. Modig hoppas på att äventyret ytterligare ska utveckla honom som spelare, samtidigt som han får en social upplevelse med att bo i ett nytt land.

Lite mörkare ser det ut för Alexander Blomqvist, en av Jesper Modigs bästa vänner sedan ungdomstiden i IFK Simrishamn. Blomqvist åkte för några veckor på ytterligare en allvarlig knäskada i samband med Malmö FF:s träningsläger i Florida och kommer att få ägna större delen av säsongen åt rehabilitering.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons