Annons

Jimmy klar för bästa Formel Renault-stallet

Nu har formeldrömmen blivit sann för Tomelillapågen Jimmy Eriksson - i dagarna föll de sista pusselbitarna på plats och det är nu klart att Jimmy nästa år kommer att köra för det tyska toppstallet Motopark i Formel Renault.
Sport • Publicerad 14 november 2008
Nu har formeldrömmen blivit sann för Tomelillapågen Jimmy Eriksson. Arkivbild: YA
Nu har formeldrömmen blivit sann för Tomelillapågen Jimmy Eriksson. Arkivbild: YAFoto: 

- Ja, vi har nu gjort en prisöverenskommelse och det är nu så gott som helt klart, säger en överlycklig Jimmy Eriksson som nu blir en av stallets sex förare.

- Det är helt rätt stall jag kommer till. Motopark är överlägset bäst och de vann både NM och EM och de tog de tre första platserna totalt.

Annons

Jimmy kommer att i huvudsak att köra den nordeuropeiska cupen (NEC) som innefattar 14 finaler på sju banor. Glädjande är att en av deltävlingarna kommer att gå på Anderstorp.

- Men jag kommer också att få några wildcards till deltävlingar i den sydeuropeiska cupen (Eurocup), fortsätter Jimmy.

Redan nu börjar uppladdningen inför nästa säsong. Om 14 dagar flyger Jimmy ner för testkörningar i Spanien och i Portugal.

- Sen blir det ytterligare några testdagar i december och sen kör vi igång på riktigt igen efter juluppehållet, säger Jimmy som kommer att bo kvar i Tomelilla.

- Min tanke är att jag ska försöka gå klart skolan. Jag går andra året på fordonsteknisk linje i Ystad och har ett år kvar, avslutar Jimmy Eriksson.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons