Annons

Johan Andersson till norsk elitnykomling

IFK Ystads förre högersexa Johan Andersson blev i går klar för norska Haugaland – nykomling i norska elitserien. – Jag ser det som en utmaning, säger han till YA-sporten.
Sport • Publicerad 15 juni 2006
Johan Andersson, här i en match mot H 43, har gjort sitt i IFK Ystad – för denna gången i alla fall. I går tackade han ja till ett erbjudande från Haugaland, nykomling i den norska elitserien. ARKIVBILD: BASS NILSSON
Johan Andersson, här i en match mot H 43, har gjort sitt i IFK Ystad – för denna gången i alla fall. I går tackade han ja till ett erbjudande från Haugaland, nykomling i den norska elitserien. ARKIVBILD: BASS NILSSONFoto: 

Johan Andersson har inte fått mycket speltid i IFK Ystad. I fjor lånades han ut till IFK Malmö och inför kommande säsong kände han att han ville prova något nytt.

– Jag ville ha lite omställning i min vardag. Jag ser fram emot detta mycket. Det är nytt folk, ny klubb och laget är nykomling i elitserien. Klubben har bara funnits i fem år och i staden är det ett enormt tryck kring handbollen, förklarar Johan Andersson.

Annons

Tidigare har det spekulerats i om Johan skulle hamna hos en annan elitnykomling – Ystads IF. Johan förklarar också att det var på gång ett tag, men att det rann ut i sanden. – Jag hade kontakt med YIF och vi satt ner och diskuterade tillsammans, men riktigt aktuellt blev det väl aldrig, säger han.

I mitten av juli tar Johan sina packade väskor och styr kosan mot Norge. Han börjar träna med resten av laget den 1 augusti.

Haugaland är en sammanslagning av flera klubbar på Haugalandet, ett område i Norge. Förutom att den norska klubben har gjort klart med Johan Andersson har den även knutit två andra svenskar till sig, nämligen Niklas Samuelsson och Gustav Samulesson, båda från Skånela.

Ulf Gummesson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons