Annons

Johan Nilsson: ”Jag har inte gett upp slutspelet”

Efter den lovande säsongsstarten har IFK Ystad haft det lite tyngre ett tag. I takt med att motståndets kvalitet stegrats har poängkapen inte varit lika frekventa. I dagsläget skiljer det fem poäng och ett stort gäng mål upp till åttondeplacerade Lugi.
handboll • Publicerad 22 december 2018
Johan Nilsson var en av få disponibla niometersspelare i IFK Ystad och fick slita hårt mot Redbergslid.
Johan Nilsson var en av få disponibla niometersspelare i IFK Ystad och fick slita hårt mot Redbergslid.Foto: Jonas Thun

– Slutspelsplatsen har vi inte gett upp ännu, inte jag i alla fall, men man måste ju ändå vara ödmjuk. Lagen nerifrån närmar sig också och det skiljer inte så mycket nu, bara en eller ett par poäng. Just nu känns det som att vi jobbar mycket i motvind, säger Johan Nilsson.

IFK hamnade i tidigt underläge och hjälpte Tobias Thulin i RIK-målet med att växa ut till den fantom han kan vara när han vaknat på rätt sida.

Annons

– Det var lite bittert i dag. Det kändes som sagt som om vi kämpade i motvind hela tiden. Vi kommer till bra lägen men missar alldeles för mycket. Visst är han duktig i målet men vi måste skjuta lite bättre, fortsätter Johan Nilsson.

23-åringen fick inte många möjligheter att ta igen sig. Med Jesper Gustavsson på skadelistan och med Henrik Knudsen uppskickad på läktaren efter 28 minuter var det inte mycket att be för. Johan Nilsson matchades hårt både i försvar och anfall.

– Det var förstås synd att Knudsen åkte på ett så pass tidigt rött kort. Där var en massa folk emellan så jag såg inte situationen riktigt men tar domarna ett rött kort så är de väl säkra på sin sak.

Nu ska IFK Ystad försöka fira jul i lugn och ro men någon långhelg blir det definitivt inte. Redan på annandagen måste laget sitta upp på matchhästen igen när serien vänder mot Redbergslid borta.

– Nu får vi kolla igenom matchen på video, snacka igenom den och fokusera på vad vi kan göra bättre. Sedan är det bara att köra igen, avslutar Johan Nilsson.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons