Annons

Jubel i YVK efter lyckat SM-kval

Ystads VK:s U18-tjejer får spela om SM-medaljer i vår. Det stod klart efter att man i ett nervpirrande kval visade sig vara bäst när det gäller. Så länge kvalplatsen stod på spel tog man idel segrar och är därmed klart för slutspelet i Jönköping i mitten av maj.
Falkenberg • Publicerad 21 mars 2019
Jubel i Ystads VK.
Jubel i Ystads VK.

YVK började med att genomföra ett gruppspel på ett imponerande sätt. Laget vann sin grupp genom att till exempel besegra en av förhandsfavoriterna, Ljungby, efter en strålande insats.

Gruppsegern gav Ystads VK en plats i kvartsfinalen. Där ställdes man mot Malmö och en plats i semifinalen skulle räcka till att gå vidare till nämnda SM-slutspel.

Annons

YVK hade störst vilja och kunnande i den matchen och avgick med en 2–0-seger. Därmed var SM-platsen klar och det rapporteras ha varit stor glädje i YVK-lägret efter det.

Turneringen fortsatte sedan men YVK lyckades inte följa upp succén med fler segrar. I semin förlorade man en jämn match mot slutsegraren Engelholms VS och sedan blev det även förlust mot Lund i bronsmatchen.

SM i Jönköping avgörs 11–12 maj.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons