Jubilaren hjälte i krossen: "På tiden"

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson firade 100 matcher i den blårandiga tröjan.
Lägligt att han då gjorde sina två första mål för säsongen när Värnamo besegrades med 5–0 hemma på Tele2 Arena.
Fotboll • Publicerad 16 juli 2022
Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson var stor hjälte med sina två mål mot Värnamo.Foto: Magnus Andersson/TT

Djurgården öppnade starkt mot nykomlingen när veteranen Haris Radetinac nickade in 1–0 efter dryga kvartens spel efter fint inlägg av Elias Andersson.

Ett misstag i Värnamo-försvaret gav Magnus Eriksson chansen i straffområdet och lagkaptenen var iskall när han rullade in 2–0 till hemmalaget.

– Det var fan ta mig på tiden alltså, så det var skönt. Vi pressar ganska högt. Målet är fint. Jag lurade till och mig själv lite med snubbelfinterna där, sade han in Discovery+ halvtidsstudio.

Djurgården fortsatte att trumma på i den andra halvleken. Emmanuel Bandas sommarsuccé fortsatte när han rullade in 3–0 i upptakten av den andra halvleken.

En stund senare skulle 4–0 komma när "Mange" Eriksson gjorde sitt andra för dagen. Fint framspelad av inhoppande Joel Asoro placerade han in bollen i nät framför ett hjälplöst Värnamo-försvar.

Victor Edvardsen skulle punktera tillställningen med sitt 5–0-mål på stopptid. Elias Andersson agerade åter framspelare och Edvardsen var kylig när han rundande en utrusande bortamålvakt och fastställde slutresultatet.

Segern innebar att Djurgården övertar serieledningen från Häcken, dock med två matcher fler spelade. Värnamo är å sin sida kvar på en 13:e plats i tabellen.