Juniorkronorna överlägset – krossade Österrike

Glest på läktarna på nytt – men sparsamt med mål var det inte från svensk sida.
Juniorkronorna körde över Österrike i JVM och vann med 6–0.
Ishockey • Publicerad 12 augusti 2022
Simon Edvinsson gjorde det första målet i Sveriges 6–0-kross mot Österrike i JVM-gruppspelet.Foto: Jason Franson/AP/TT

Precis som i Sveriges JVM-premiär mot Schweiz var det glest på läktarna även i den andra gruppspelsmatchen när Juniorkronorna ställdes mot Österrike.

Det hindrade däremot inte Sverige från att bjuda på ett mindre målfyrverkeri.

Simon Edvinsson gjorde första målet med sju minuter kvar av den första perioden – desto fler puckar fick Österrikes målvakt se passera i den andra.

Dubbla av lagkaptenen

Först: Isak Rosén sopar in 2–0 i powerplay efter knappt en minuts spel.

Sedan: Lagkapten Emil Andrae utökar till 3–0.

Därefter: Lagkapten Andrae gör 4–0 från blålinjen i en situation där Österrikes målvakt knappt såg ett skvatt med anledning av trafiken av spelare framför näsan.

4–0 efter två spelade perioder.

Fler mål blev det.

Fabian Lysell brände en straff i mitten av tredje akten men grävde inte ner sig för det. Kort därefter skickade Lysell in 5–0 från snäv vinkel i powerplay. En fräckis.

"Det är gött"

Matchens sista mål, med 25 sekunder kvar att spela, stänkte Theodor Niederbach in.

6–0 till Sverige alltså.

– Skönt att vi fick in lite puckar också och gör en bra match. Det är gött. Det är grymt kul att spela, säger Lysell.

I nästa match, 15 augusti (04.00 svensk tid), ställs Sverige mot USA. Sverige har tillsammans med just USA tagit maximala sex poäng efter två matcher i gruppspelet.

– Absolut det bästa laget vi kommer möta i gruppspelet. Sjukt skickligt lag med många bra forwards, jag tycker bara vi ska fortsätta på den vägen vi spelade på i dag, så tror jag absolut vi har en riktigt bra chans att vinna den matchen, säger Lysell.