Annons

Officiellt: Ryder Cup flyttas till nästa år

Ryder Cup, den prestigefyllda tävlingen mellan Europas och USA:s herrgolfare, flyttas till nästa år på grund av coronapandemin.
Golf • Publicerad 8 juli 2020
Ryder Cup skjuts upp ett år. Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Årets upplaga, på amerikanska Whistling Straits i Wisconsin, skulle ha spelats den 25–27 september. Nu meddelar arrangören att Ryder Cup i stället kommer avgöras den 24–26 september nästa år, och därmed spelas i stället för Presidents Cup. Den tävlingen flyttas fram till 2022. Presidents Cup är golftävlingen mellan USA och ett internationellt lag utom Europa.

Tillbaka på udda år

Från och med nästa års Ryder Cup är man tillbaka och spelar udda år som man gjorde före 2001. Ryder Cup 2001 flyttades med bara några veckors varsel fram ett år efter 11 september-attackerna i USA. 2022 års upplaga, i Rom, flyttas alltså till 2023.

Annons

Alternativet till att flytta Ryder Cup var att spela tävlingen med inga eller väldigt få åskådare. Det har båda lagens kaptener, USA:s Steve Stricker och Europas Padraig Harrington, sagt att de helst inte ville se. Och flera spelare har varit emot att spela utan publik.

Vill ha publik

– Det känns konstigt, minst sagt, att ens tänka den tanken. I tuffa situationer krävs det tuffa beslut, men det skulle vara en konstig känsla. Även om man vet att det är flera hundra miljoner som kollar på tv så skulle det kännas märkligt om det kanske står 10–20 personer och klappar när man går upp med Justin Rose på första tee för att möta Rickie Fowler och Bubba Watson, har Henrik Stenson tidigare sagt till TT.

Nordirländaren Rory McIlroy har sagt att han vill att Ryder Cup skulle skjutas upp ett år. Och engelsmannen Paul Casey har sagt:

– Jag vill ha ett Ryder Cup med full kapacitet. Jag vill att det ska finnas skrikande supportrar där.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel år för när att Ryder Cup började spelas på udda år och fel datum för när nästa års upplaga ska spelas. Rätt ska vara år 2001 och 24–26 september 2021.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons