Annons

Kalla vill köra Tour de Ski

Längdskidor • Publicerad 10 december 2020
Charlotte Kalla. Akivbild.
Charlotte Kalla. Akivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Charlotte Kalla missade inledningen av skidsäsongen då hon blev coronasjuk. Nu närmar hon sig säsongsdebut och har tänkt om kring Tour de Ski.

– Förut fanns inte touren med i planen, men saker och ting har verkligen blivit annorlunda den här säsongsstarten, säger hon till Radiosporten.

Annons

– Om "Pliggen" (läkaren Per Andersson) och Anders (Byström, landslagschef) bedömer att det är säkert att tävla på touren så vill jag jättegärna vara med i truppen. Förutsatt att jag känner mig i slag.

Det svenska landslaget har beslutat att inte ställa upp i världscupen före jul på grund av smittspridningen. Däremot är det inte bestämt om det blir svenska åkare i Tour de Ski som körs direkt efter nyår.

Landslaget har interna tävlingar i Östersund nästa vecka och där kan Kalla göra säsongsdebut.

– Vi får se hur många av tävlingarna det blir att jag ställer upp i. Jag behöver vara lite avvaktande och se hur kroppen reagerar på träningen men tävlingsdebut kommer det att bli, säger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons