Annons

Kan TBK upprepa succén?

I helgen gör Tomelilla BK sin sista hemmamatch för hösten i division 1 södra då man gästas av Femtionian från Hässleholm. Frågan som alla ställer sig inför den matchen är – kan förra helgens succéresultat upprepas?
Sport • Publicerad 27 november 2009
Paul Lindkvist och Rasmus Gjöderum under gårdagens träning inför lördagens hemmamatch mot Femtionian i Suxxesshallen. Bild: Roney Lantz
Paul Lindkvist och Rasmus Gjöderum under gårdagens träning inför lördagens hemmamatch mot Femtionian i Suxxesshallen. Bild: Roney LantzFoto: 

– Knappast, jag tror vi kommer ner i mera normala resultat runt 67–68 vilket i och för sig är väldigt bra resultat det också, säger Hans Gjöderum om förra helgens superresultat 7 373 hemma mot Ecco.

Ett resultat som gav eko i bowlingsverige om man vill vara vitsig.

Annons

Det råder väl knappast något tvivel om att Tomelilla BK är starka på hemmaplan. I Suxxesshallen har man tagit sina poäng och man gör också väldigt bra resultat vilket 7 373 är ett bevis så gott som något.

Däremot har det gått sämre på bortaplan även om Hans inte riktigt vill hålla med om det resonemanget.

– Jag tycker vi är bra borta också. Senaste bortamatchen hade vi exempelvis över 6 000 poäng, säger Hans Gjöderum som påpekar att svårare och annorlunda bantyper gjort att bortaresultaten inte kommit upp i samma höga nivå som hemma i Suxxesshallen.

Hur som helst har Tomelilla BK nu en ny hemmamatch men några 7 373 kan vi således inte förvänta oss den här gången. – Nej, tror aldrig jag får uppleva det igen. Under alla mina 40 år har jag inte varit med om att alla varit så här bra samtidigt. Det var rent magiskt och till slut var det rent tyst i hallen då strikarna avlöste varandra. Alla undrade vad som var på gång. Tänk, vi hade ett snitt på 230,4 per spelare!

Att alla spelarna i laget återigen – unisont – får till sådan här individuella toppresultat är osannolikt.

– Och dessutom byts några spelare ut jämfört med förra helgen av olika anledningar. Jag själv kan exempelvis inte vara med den här gången eftersom jag jobbar, säger Hans Gjöderum som trots allt tror på seger.

– Det har varit en tuff serie och jag trodde kanske vi skulle haft lite fler poäng men vi har haft stolpe ut i några matcher och spelat oavgjort här hemma där vi borde vunnit. Men det är otroligt jämnt och jag tror nog att vi till slut ska bli bland de tre främsta. Femtionian har varit ett bra lag – hur man är i år vet jag inte riktigt. Men jag hoppas och tror på vinst. Men det är små marginaler och ett litet misstag gör att man kan förlora matchen, avslutar Hans Gjöderum.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons