Annons

Kanada klart för fotbolls-VM

1–0 mot Panama räckte för att regerande OS-mästaren Kanada skulle kvalificera sig för nästa års VM.
Även Costa Rica bokade en biljett till mästerskapet.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2022
Julia Grosso sköt Kanada till VM i Australien och Nya Zeeland.
Julia Grosso sköt Kanada till VM i Australien och Nya Zeeland.Foto: Fernando Llano AP/TT

Inte många av oss lär ha glömt Kanadas senaste stora triumf när laget i fjol vann OS-guld i Tokyo genom att straffbesegra Sverige i finalen. Nu får man chansen till en ny oförglömlig mästerskapssommar efter att ha kvalat in till nästa års VM i Australien och Nya Zeeland.

Förbundskaptenen Bev Priestmans gäng såg till att boka sin plats efter att ha slagit Panama i det Nord- och Centralamerikanska kvalet. 21-åriga Julia Grosso, till vardags i italienska storklubben Juventus, blev nationshjälte med matchens enda mål.

Annons

På annat håll såg Costa Rica till att göra OS-mästaren sällskap från samma kvalspel. Efter en övertygande 4–0-seger mot Trinidad och Tobago var saken klar. USA lade tidigt beslag på en av de nord- och centralamerikanska VM-platserna och nu står det mellan Haiti och Jamaica om vilket lag som ska ta den sista platsen.

Sverige är kvalificerade för VM sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons