Annons

Kändistätt på Ystad golfklubb

Sport • Publicerad 25 juni 2014
Janne Schaffer är en av dem som spelar kändisgolf i Ystad på fredag…
Janne Schaffer är en av dem som spelar kändisgolf i Ystad på fredag…Foto: Foto: Dan Hansson / SvD / TT
…Anders Gärderud en annan.
…Anders Gärderud en annan.Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT

På fredag invaderas Ystad golfklubb av diverse svenska celebriteter som under uppsluppna former, tillsammans med YGK-medlemmar och sponsorer, ska göra upp i en prestigefylld poängbogey. Allmänheten hälsas välkommen för att följa bland andra Janne Schaffer, Janne ”Loffe” Carlsson, Anders Gärderud, Johan Tumba och Fidde Rosengren längs de 18 hålen.

Det är tv-profilen Peppe Eng, sommarboende i Ystad kommun och själv medlem i Ystad GK, som tagit initiativ till tävlingen och som utnyttjat sina kontakter för att få ihop ett slagkraftigt startfält.

Annons

- Avsikten är att få till en kul grej på Ystad GK, ett försök att göra något som kan bli bestående. Jag tror att folk tycker det är kul att se kändisar spela golf, säger Peppe Eng, och välkomnar alla golfintresserade till banan och kanonstarten som sker klockan 12.30.

Peppe kommer förstås själv att spela. Andra kända namn är gitarrvirtuosen Janne Schaffer, skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson, förbundskaptenen i tennis Fidde Rosengren, golfentreprenören och före detta tourspelaren Johan Tumba, före detta ishockeyspelaren Robert Burakovsky, före detta ishockeymålvakten och Mästarnas mästare-deltagaren Tommy Söderström , tv-meteorologen Mats Andersson, Radio Kristianstad-profilen Helene Persson, före detta simmaren Louise Karlsson samt OS-guldmedaljören Anders Gärderud.

Allt som allt är det 14 fyrbollar som ger sig ut och varje boll innehåller en av kändisarna. Det tävlas både individuellt och i lag.

INTERNAL INTERNAL
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons