Annons

Kanonstart på SM

Sydöstra Skåne förärades med två medaljer när SM inleddes i går. Ystads Robbin Stéen spurtade till sig ett JSM-silver på 100 meter fjäril och Sjöbos Sandra Nilsson knep ett JSM-brons på 200 meter fjäril.
Sport • Publicerad 26 juli 2007
Sandra Nilsson, Sjöbo, och Robbin Stéen, Ystad, inledde SM-dagarna med att ta var sin JSM-medalj.Bild: Claes AnderssonFoto: 

Robbin inledde lite försiktigt, nästan i överkant, och var inte mer än på sjätte plats efter halva distansen. Med sedan kom han som skjuten ur en kanon de sista längderna, tog placering för placering och slutade tvåa med 57,66.

– En fenomenal spurt från Robbins sida. Om han varit lite snabbare ut kunde han mycket väl knipit guldet. Å andra sidan är det väldigt starkt att få till det så här med tanke på att han ligger i lumpen för närvarande, berömde YSS-tränaren Ronny Andersson.

Annons

I onsdagskvällens SM-semifinal slutade Robbin på elfte plats med 57,79 och missade finalen med någon tiondels marginal. En lite svag målgång omintetgjorde finalplanerna.

Dagens andra medalj tog Sjöbos Sandra "Nisse" Nilsson genom att bli JSM-trea på 200 meter fjäril med 2.18,68.

– Loppet var riktigt bra. Sandra disponerade krafterna väl, gick ut försiktigt och höll ihop det på ett fint sätt, analyserade Claes Andersson, Sjöbotränaren. I aftonens semifinal orkade Sandra inte riktigt trycka på utan slutade sjua med 2.21,07 men nådde således SM-final ändå.

På avdelningen 200 meter fjäril kan nämnas att Sjöbos Matilda Larsson blev finfin JSM-sexa på 2.21,67. I SM-semifinalen putsade hon tiden till 2.21,25, vilket räckte för den åttonde och sista finalplatsen.

Det blir således tre syd-östtjejer i SM-final på 200 meter fjäril i dag, förutom Sandra och Matilda även Ystads Linda Jönsson.

Linda blev sexa i gårdagens semifinal med 2.20,13.

En utomordentlig insats svarade även Ystads Emma Knight för genom att bli nia i semifinalen på 200 meter bröst. 2.40,80 var den bästa tid hon gjort på flera år och var bara nio futtiga hundradelar från en SM-final. Sjöbos Martin Birgersson har varit förkyld och simmade ett par sekunder över sitt pers på 400 meter medley men kämpade sig ändå till en sjundeplats på JSM och en tiondeplats på SM. Tiden var 4.50,97.

Liknande placeringar på SM nådde Ystads Elias Johansson (15:e plats på 50 meter bröst), Joakim Tell (13:e på 50 meter bröst) och Kim Axeldal (15:e på 50 meter rygg).

På temat unga, framtida medaljhopp kan nämnas Sjöbos Johanna Larsson och Ystads Anton Rosén. JSM-debuterande Johanna satte nytt pers på 50 meter fjäril med 28,14 medan Anton klockades för 29,33, pers även det, på 50 meter rygg, vilket gav honom en 17:e plats i JSM i utbyte.

17:e plats, i SM, blev det även för Sjöbos tjejlag på 4 x 200 meter fritt. I laget simmade Matilda, Johanna och Cecilia Larsson samt Sandra Nilsson.

Annons

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons