Annons

Kaupo och Magnus gör comeback i YIF

Två rutinerade tungviktare, Magnus Lindén och Kaupo Palmar, gör comeback i YIF när laget på onsdagen åker till Partille för den svåra bortamatchen mot serieledande Sävehof.
Sport • Publicerad 4 november 2008
Magnus Lindén gör, precis som Kaupo Palmar, comeback i morgondagens bortamatch mot Sävehof. Arkivbild: Thorsten Persson
Magnus Lindén gör, precis som Kaupo Palmar, comeback i morgondagens bortamatch mot Sävehof. Arkivbild: Thorsten PerssonFoto: 

Även om det är ett stort frågetecken för spelmotorn Konrad Rasmussen (känning i lårets baksida) är det ett förvånansvärt skadefritt YIF som tar sig an Sävehof.

Såväl Magnus Lindén som Kaupo Palmar är såldes tillbaka i laget efter sina skadebekymmer.

Annons

Men ändå tror YIF-tränaren Torben Winther det blir svårt.

- De är duktiga och det är säsongens svåraste bortamatch. I fjor vann vi en av fem matcher i Partillebohallen så jag ser det som en ren bonus om vi tar poäng. Tycker att Sävehof har tagit ytterligare ett steg jämfört med i fjor och har dessutom fått ytterligare en duktig målvakt och har nu såväl i Gudmundson (Hreidar) och Forsberg (Thomas). Men vi har visat att vi kan vinna och om vi är fokuserade och spelar koncentrerat är vi jämbördiga med Sävehof. Men det gäller att vi har en bra dag då allt klaffar. Glädjande är att alla spelarna är friska vilket gjort att vi kunnat träna bra med tvåmålsträning med två jämbördiga lag. Men Magnus Lindén måste matchas långsamt och kommer bara spelare fem-tio minuter, säger Torben Winther.

Men också tränarkollegan i Sävehof är inställd på en tuff match:

- Det ska bli skoj. Alltid roligt att möta ett jämbördigt motstånd. Även om Ystad har tappat Oscar Carlén tror jag laget är minst lika bra i år. Spelarna har blivit ett år äldre och det är kanske bra för dom att all fokus inte längre ligger på en spelare. I stället har de nu två nya högernior och det är alltid skoj med nya bekantskaper. Tycker överhuvudtaget att Ystad har en väldigt bred trupp, kanske den bredaste i elitserien, säger Rustan Lundbäck.

Precis som YIF har Sävehof kört hårt under uppehållet.

- Tycker att vi kunde unna oss detta eftersom vi fått en sån bra start i serien. Utan att riktigt imponera har vi tagit många poäng. Vi har haft Jonathan Stenbäcken med landslaget. Skitkul och det var han väl värd. Bara att han inte nu svävar på moln efter detta - den risken finns alltid, avslutar Rustan Lundbäck.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons