Annons

Kaupo Palmar avslutar karriären i IFK Ystad?

Det var i IFK Ystad som en ung Kaupo Palmar inledde sin professionella handbollskarriär i slutet av 1990-talet. Och det kan bli i IFK Ystad han avslutar den.
Sport • Publicerad 8 maj 2010
Kaupo Palmar funderar på att ta ett år till på handbollsplanen – i IFK Ystad.
Kaupo Palmar funderar på att ta ett år till på handbollsplanen – i IFK Ystad.Foto: 

Kaupo Palmar var under IFK Ystads glansdagar en av landets absolut bästa högernior. Framgångarna tog honom ut i Europa, där han har varit professionell i Flensburg (Tyskland), Skjern (Danmark) och AG Håndbold (Danmark). Han har även hunnit med ett år i Ystads IF.

Efter bara en säsong i AG Håndbold – klubben lekte hem division 1 – står Kaupo inför ett nytt vägval i livet. Ska han lägga skorna på hyllan – eller fortsätta på någon nivå?

Annons

– Jag är 34 år och skulle kunna hålla på ett år till. Men allt hänger på min rygg. Från och till har jag ruskigt ont och ju äldre man är desto mer känner man efter. Man vill ju kunna fungera i vardagslivet också, säger Kaupo.

Som dock inte förnekar att han varit i kontakt med IFK Ystad.

– Vi har träffats och kommer att göra det på nytt. Jag har sett IFK Ystad några gånger under säsongen. I sina bästa stunder spelar dom en riktigt bra handboll, men saknar i bland någon som lugnar ner spelet.

Skulle det bli spel i IFK Ystad kommer han inte att kunna träna i samma utsträckning som lagkamraterna.

– Nej, redan i AG Håndbold hade jag vissa dispanser. Jag måste träna på ett sätt som fungerar för ryggen.

Kaupo har under året i AG Håndbold bott kvar i Ystad och han har för avsikt att stanna kvar.

– Jag skulle kunna tänka mig att sluta cirkeln i IFK Ystad, men jag får fundera ett tag till, säger han.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons