Annons

KFUM föll i sekunddrama

Andreas Nilsson hade chansen att bli KFUM Ystads hjälte. Men han missade sitt skott i de dramatiska slutsekunderna. Matchen gick sedan till förlängning där Eos sprang ifrån till 81–72. Efter ordinarie tid stod det 67–67 (27–36).
Sport • Publicerad 27 november 2009
Bilder: Mark Hanlon
Bilder: Mark HanlonFoto: 

I slutet av den fjärde kvarten utvecklades matchen till en riktig thriller. Ystad, som fått kämpa i underläge sedan starten, gick upp i ledning för första gången när det återstod 45 sekunder. Andreas Nilsson, som i division 2-sammanhang är en klasspelare, satte två straffkast och gav Ystad ledningen med 67–65.

Lundalaget Eos replikerade tio sekunder senare – 67–67.

Annons

Och med bara sex sekunder kunde Andreas Nilsson blivit hemmalagets hjälte, men hans trepoängsskott var allt annat än lyckat.

– Jag träffade ju inte ens korgen. Ibland går det, ibland går det inte. Jag har varit på semester i ett par veckor, men jag vet inte om jag kan skylla på det. Men lite ringrostig kände jag mig, sa Andreas Nilsson. KFUM Ystad gjorde annars en stark upphämtning den sista kvarten. Eos hade haft kommandot hela matchen och ledde med nio poäng efter 45 minuter. Men då började David Muhammad plötsligt hitta rätt med sina trepoängsskott och Ystad fick kontakt.

Anförda av främst Andreas Nilsson var laget sedan nära att lägga beslag på segern. Även Eos hade två jättechanser att avgöra under ordinarie tid. Med två sekunder kvar fick laget två straffkast, men missade båda. I förlängningen var dock gästerna det betydligt bättre laget.

– Jag vet inte om vi var nöjda över att ha fått till en förlängning. Vi slappnade av ett steg och då fick de initiativet igen. Det gäller att göra jobbet, sa Christer Stjernborg, Ystads coach.

Värt att nämna är också att detta var en speciell match för Ystads Carl Engström. Han tillhör nämligen båda klubbarna och förlorade på så vis mot sin egen klubb. Engström spelar dock inte i Eos division 2-lag, utan har gjort två matcher för Lundaklubbens division 1-lag.

KFUM Ystad–Eos 72–81 efter förlängning

67–67 (27–36) efter full tid.

Y:Andreas Nilsson 34, David Muhammad 9, Carl Engström 9, Mateusz Wieczorek 5, Naser Mavraj 5, Martin Stenholm 5, Hampus Nystedt 5.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons