Annons

KIF kunde inte röra Sjöbo: ”På rätt väg”

Fotboll • Publicerad 2 september 2018
Köpingebros Amanda Gunnarsson jagar Sjöbos Elise Boman.
Köpingebros Amanda Gunnarsson jagar Sjöbos Elise Boman.Foto: Peter Lindgren

Div 5 sydöstra

Sjöbo–Gärsnäs 2–0 (2–0)

Annons

Sjöbo tog ett jättekliv i riktning mot serieseger efter tämligen betryggande 2–0 (2–0) i toppmatchen hemma mot Gärsnäs. Båda målen kom redan innan 20 minuter spelats och de tre poängen innebär att färslaget numera har sex poäng ner till jagande lag.

– Våra inledande 45 minuter var helt formidabla. Målen kom till exakt på det sätt vi hade pratat ihop oss om före avspark. Man måste komma ihåg att Gärsnäs spelat tio matcher i rad utan förlust och ändå hade vi full koll på tillställningen, sa Sjöbos tränare Ted Helmesjö.

När drygt 20 minuter återstod ska vi dock vara ärliga och avslöja att hemmalagets kontroll på matchen höll på att rinna laget ur händerna. Gärsnäs tilldömdes nämligen en straff, som dock Nicklas Bernhoff placerade i stolpen. Två röda kort på hemmaspelare i slutskedet kan dock ställa till det inför slutspurten. Bäst i hemmalaget var Kassim Rashid och Hampus Schön.

Spjutstorp–Blentarp 2–1 (1–1)

Spjutstorp fick ge sitt yttersta för att bärga tre pinnar hemma mot Blentarp och behålla en av kvalplatserna för spel till division 4. Efter 1–1 i paus klev spelande tränaren, Martin Ingelsson, fram och avgjorde med 2–1-målet när cirka tio minuter återstod.

– Det här blev en riktigt jobbig match mot ett vilt kämpande Blentarp. Gästerna spelade konsekvent långa bollar och det trivs vi inte med. Vi blev oerhört utdragna och hade svårt att få till stånd vårt starka kombinationsspel. Då hjälper det inte att vi var det spelförande laget, menade Spjutstorps spelande tränare Martin Ingesson.

Men det viktigaste för hemmalaget var trots allt att säkra tre pinnar och få gå in i de fem avgörande matcherna som serietvåa. I de tre av de fem matcherna möter Spjutstorp dessutom direkta konkurrenter om en kvalplats. Bäst i hemmalaget var inhopparna Markus Johansson och Hampus Nilsson.

Skivarp–Hammenhög 2–1 (1–0)

Annons

Skivarp tog tre blytunga poäng när laget hemmabesegrade Hammenhög med 2–1 (1–0). Fullpoängaren gjorde plötsligt att hemmalaget fick ett glapp på fyra pinnar till lagen på nedflyttningsplats.

– Med tanke på att vi fick återbud från fem spelare kvällen före match så var detta närmast en bragd. Som tur var kunde vi ringa in fullgoda ersättare. Kanske inte de mest vältränade men med mängder med klokhet i sig. Det räckte för tre friska pinnar, berättade spelande tränaren Bogi Einarsson.

Hemmalagets främsta vapen var kämpainsatsen och inte ens när Hammenhög kvitterade vek Skivarp ner sig.

– Vi ville verkligen vinna den här matchen och segermålet, ditpetat av Simon Strid, var ett riktigt kämpamål,sa Bogi Einarsson och berömde hela kollektivet med extra högt betyg till Filip Klang Persson i mål tillsammans med Tim Helmesjö och Markus Emilsson.

Division 6 sydöstra

Svenstorp–Borrby 3–1 (3–0)

3–0 mot Borrby i halvtid och allt var frid och fröjd. Då hände något med Svenstorp.

– Vi måste trott att det var klart eller nåt. För i andra halvlek var vi riktigt dåliga, sa Svenstorps tränare Kevin Rasmussen.

Annons

Hemmatränaren kunde dock vara nöjd med lagets första halvlek där Svenstorp var helt överlägsna. Chanserna duggade tätt och 3–0 var i underkant. I andra jämnade Borrby ut spelet och 1–3 fick de till skänks. Men gästerna var aldrig särskilt nära att hota serietrean som vann med 3–1.

– Det såg jättebra ut i första halvlek, och vi är nöjda och glada med tre poäng, sa Rasmussen som gav extra beröm till Hampus Erlandsson.

Brösarp–Kivik 4–1 (3–1)

Brösarp hakar på Skurup i kampen om förstaplatsen, och matchen mot Kivik avgjordes redan i första halvlek.

– Överlag dominerade vi ganska kraftigt tycker jag. Det kunde varit några bollar mer efter första, sa Brösarps tränare Kenneth Kronbäck.

Matchens förgrundsfigur var Tobias Martinsson som gav hemmalaget en 2–0-ledning redan efter sju minuter. I andra halvlek fastställde Martinsson slutresultatet med sitt tredje mål för dagen.

– Martin gjorde det jättebra och förtjänar extra beröm. Annars tycker jag att vi gjorde en kollektivt bra match, sa Kronbäck.

Vanstad–Sövde 3–1 (0–1)

Annons

En taktisk förändring skulle bli avgörande när Vanstad vände 0–1-underläge till 3–1 mot Sövde.

– Det var någonting som knöt sig i första. Men sen gick vi ner på en trebackslinje i andra, och det föll väldigt väl ut. Det är extra kul att se någonting som vi inte tränat på bli så bra, sa Vanstads tränare Dennie Persson.

Sövde lyckades hålla sin 1–0-ledning i en timme. Men när väl Vanstad hade fått hål på gästernas försvar så orkade inte SIF stå emot. Emil Andersson och Hampus Hansson imponerade i hemmalaget.

Lövestad–Sövestad 2–3 (2–1)

Det var dystra miner i Lövestad efter att hemmalaget tappat en 2–0-ledning till förlust mot Sövestad. Det var en jämn första halvlek där LIF visade prov på effektivitet när laget gick upp till 2–0. Gästerna skulle dock reducera innan paus, och i andra fullföljde Sövestad vändningen till 3–2. Lövestad lyckades aldrig mobilisera nya krafter utan 3–2 blev slutresultatet.

– Vi hade inte riktigt den rätta inställningen i dag. Vi har ett ungt lag, precis som Sövestad, och då blir det så här ibland. I slutändan var det nog rättvist att de vann, sa Lövestadsledaren Bengt Tykesson som även gav beröm till Christoffer Wästerlund.

Esperöd–Skurup 1–5 (1–2)

Trots en fin start och en tidig ledning kunde Esperöd aldrig hota serieledarna Skurup som vann med 5–1.

Annons

– Första 25-30 låg vi rätt i positionerna och de hittade inga vägar igenom. Men sen fick de en lite billig straff där de kvitterar, och sen tog de över, sa Esperöds tränare Alexander Jönsson.

Skurup vände 0–1 till 2–1 under en tiominutersperiod i mitten av första. I andra var det sen inget snack om saken utan serieledarna kunde ta en ny skalp med 5–1.

– Jag är ändå hyfsat nöjd. Framför allt i första, men även stundtals i andra. Jonatan Olsson och Oliver Göransson gjorde det jättebra, sa hemmatränaren.

Smedstorp–Gröstorp 2–3 (2–1)

Det blev en snöplig förlust för jumbon Smedstorp i det viktiga mötet mot Gröstorp. Och då fick ändå hemmalaget en kanonstart på matchen och gick upp till 2–0 efter 20 minuter. Sen blev det lite virrigt i Smedstorp och Gröstorp tog över allt mer. Gästerna gick upp till 2–2 i andra, och i slutminuterna kom även avgörande 3–2.

– Vid ställningen 2–2 fanns det chanser åt båda hållen. Men de var lite hungrigare och vann nog rättvist, även om det är en tung förlust. Vi fick en bra start och det känns lite onödigt, sa Smedstorpsledaren Tord Cervin som lyfte fram kusinerna Alexander och Joachim Nathorsts prestationer.

Division 7 sydöstra

Lilla Beddinge–Baskemölla 7–3 (3–2)

Annons

Under en timmes spel var Baskemölla riktigt bra med mot serieledarna Lilla Beddinge. Men till slut blev det förlust efter ett så kallat "skitmål".

– Vi var riktigt bra med vid 3–3 och hade chanser att göra fler mål. Då bjöd vi tyvärr på ett skitmål och sen orkade vi inte riktigt stå emot, sa Baskemöllas tränare Lars Persson.

Gästerna pressade Lilla Beddinge under stora delar av matchen och kvitterade till 3–3 tidigt i andra halvlek. Men till slut visade hemmalaget ändå varför de är serieledare och ryckte ifrån till 7–3.

– I 60 minuter var vi det klart bättre laget. Alla gjorde det bra, men Suad (Mujkovic) får extra beröm, sa Lars Persson.

Charlo–Wollsjö 2–1 (1–1)

Viktiga poäng stod på spel om den åtråvärda fjärdeplatsen när Charlo och Wollsjö möttes. Och det var hemmalaget som skulle stå som segrare till slut. Det var en jämn första halvlek där Charlo tog ledningen genom Pontus Palm. Med bara minuten kvar av första kvitterade Wollsjö. Charlo lät sig inte nedslås av detta, utan det var hemmalaget som tryckte på för ett vinstmål i andra. Och med tio minuter kvar kom avgörande 2–1.

– Vi försökte gå in med en positiv känsla i andra trots ett sent mål i baken. Och det lyckades vi med. Vi vågade mer än vanligt och spelade riktigt bra, sa Charlos tränare Felix Fossen som gav extra beröm till målvakten Lucas Kristensson.

Damtrean

Annons

Pandora–Vittskövle 6–2 (3–1)

Pandora fick en tråkig start på matchen med 0–1 efter sex minuters spel men sen tog man över och det var hemmadominans resten av drabbningen. My Malmborg kvitterade efter en kvart och hon skulle göra ytterligare två mål innan matchen var över. Hemmalaget hade koll på läget redan vid pausvilan och det var aldrig något snack om poängfördelningen.

– Bortsett från målet så var första halvlek nog den bästa vi gjort den här säsongen. Vi kunde ha gjort 10-12 mål om vi satt våra chanser. Det var otroligt bra spel med många fina kombinationer och snygga mål, myste hemmatränaren Peter Malmborg, som ser positivt på fortsättningen.

– Förhoppningsvis kan poängen börja rulla in, nu har vi mött många av de bästa lagen.

Vellinge–Wollsjö 3–0 (1–0)

Visserligen är det tre lag före  i tabellen men Wollsjötränaren Martin Jeppsson var ändå inte sen att höja Vellinge till skyarna efter matchen lagen emellan.

– Jag tycker att det är seriens bästa lag, de spelar en riktigt fin fotboll.

Hemmalaget hade det mesta av spelet, man tog ledningen efter en kvart och utökade till 2–0 efter en halvtimme. Gästerna stack upp emellanåt men Vellinge hade full koll och punkterade matchen i slutminuterna.

– De vann fullt rättvist. Tyvärr fick vi Anna Knutsson skadad igen, men det positiva är att vi förhoppningsvis får några nyförvärv spelklara till nästa match, sa Jeppsson och plussade extra för Camilla Barkblad i målet.

Annons

OTG–Spjutstorp 0–1 (0–1)

Den färska konstellationen OTG har haft ett tufft år och det var nog inte många som på förhand trodde att poängnollan skulle spricka hemma mot tabelltvåan Spjutstorp. Det gjorde den visserligen inte heller, men man var bra nära och förlorade endast med uddamålet. Ellen Lund blev matchvinnare med sitt och matchens enda mål efter sju minuters spel, men därefter höll hemmalaget tätt. Spjutstorp hade mycket boll men lyckades inte göra fler mål. Det blev ändå tre poäng och fortsatt jakt på Sjöbo i serieledningen, och för hemmalaget så var det en hedervärd insats och ett stort fall framåt inför de avslutande matcherna. Närmast väntar Sjöbo, men sedan har man en bra chans att ta första poängen när Vittskövle kommer på besök.

Köpingebro–Sjöbo 1–4 (1–1)

Två formstarka lag gjorde upp på söndagen och det var gästerna som tog ledningen i första halvlek. Sara Ek-Svensson kvitterade dock för KIF före pausvilan men ett spelförande Sjöbo tog ledningen på nytt i andra halvlek och avgjorde sedan med ytterligare två mål. Hemmacoachen Jörgen Jönsson var ändå inte missnöjd efter nederlaget.

– Nej, vi får spelet dit vi vill och tjejerna kämpar, det är jag nöjd med. I våras hade vi 0–18 i målskillnad och noll poäng totalt mot Sjöbo, Spjutstorp och Vellinge. Nu har vi mött alla tre på hösten och har tre poäng och 4–8 i målskillnad, och vi skapar lägen. Vi är på rätt väg, menar KIF-tränaren Jörgen Jönsson inför fortsättningen.

Damfyran

Rydsgård/Skivarp–Team Sandby 0–4 (0–2)

Annons

Hemmalaget saknade många spelare och fick dessutom en mardrömsstart med ett baklängesmål på friläge redan efter fem minuters spel. Nästa psykologiska kalldusch kom på en hörna strax före paus och även om det blev aningen bättre efter paus så var man aldrig nära poäng, och gästerna kunde stänga matchen med två mål i matchens sista tio minuter när värdarna jagade reducering.

– Tjejerna fick sig en blåsning i halvlek, för även om vi saknade sex spelare så kan man i alla fall bjuda till. Nu är tredjeplatsen långt borta, suckade hemmatränaren Roger Svensson, vars lag har sju poäng upp till Svenstorp på kvalplats.

Trots förlusten ska ingen skugga falla över Louise Malmberg och Lovisa Wihlborg, som slet på mycket bra.

Sankt Olof/Kivik–Svenstorp 1–4 (0–1)

Svenstorp cementerade sin plats i topp tre när man besegrade Sankt Olof/Kivik på söndagen. Gästerna fick en bra start med Maria Rosengrens mål efter blott tre minuters spel, och sedan hade man flera bra chanser i första halvlek. Varje gång stod målvakten dock i vägen med kvalificerade räddningar, men även hon fick kapitulera i andra halvlek när Frida Hansson noterades för ett fint hattrick.

– Vår skyttedrottning Titti Andersson fick en fraktur i tre revben senast och är borta resten av säsongen, så det var skönt att Frida klev fram och gjorde målen. Visst ser det bra ut i tabellen, men vi har flera tuffa matcher kvar så inget är klart än, sa Svenstorpstränaren Daniel Lloyd och syftade på det stora glappet ned till Rydsgård/Skivarp.

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons