Annons

Klart: Han blir ny division 1-tränare i Hammenhög

Det blir Anders Palmér som tar över huvudansvaret för Hammenhögs division 1-lag kommande säsong. Han avslutar sitt uppdrag som A-lagstränare i YIF för att försöka ta Hammenhögsdamerna till ytterligare en nivå.
Fotboll • Publicerad 29 augusti 2018

För ett tag sedan gick YIF-fotbollen ut med att Anders Palmér, som bara varit i klubben i en säsong, skulle få en ny roll. Han skulle mer jobba mot ungdomssidan för att utveckla den.

58-åringen, som alltid har haft många bollar i luften, har de senaste åren även varit assisterande tränare till Izet Kaljic i Hammenhögs IF. När Kaljic har deklarerat sin avgång valde Hammenhög att inte gå över ån efter vatten. Man har nu kontrakterat Palmér för kommande säsong.

Annons

– Hammenhög är faktiskt det första damlaget jag har tränat och jag tycker att det är kul och intressant. I grunden är det ingen större skillnad på att träna herrlag och damlag. Kanske kan tjejerna vara lite mer ifrågasättande till varför man ska göra vissa övningar och det är ju inget fel i det, säger Palmér.

Foto: Rickard Nilsson

Hammenhögs IF ligger på en fin andraplats i division 1. En position som dock vare sig betyder uppflyttning eller kvalspel. Enligt förbundets regler är det bara vinnarlaget som får möjlighet att kvalspela upp till elitettan.

– Det där skulle vi vilja ändra på. Dels är det tråkigt för oss som tvåa, men sedan kan jag tycka att det är fel att inte Borgeby, som ser ut att vinna serien, är garanterat avancemang. Hoppas förbundet tänker om där och hittar en annan lösning.

Anders Palmér bor numera i Ystad och jobbar för att fotbollsnivån ska höjas på olika plan. Forutsättningar finns, menar han.

– YIF har redan en riktigt fin ungdomsverksamhet som säkert kommer att ge resultat i A-lagsfotbollen om något år. Och målsättningen i Hammenhögs IF måste vara att nå elitettan. Vi vet alla hur tufft det är, men siktet måste vara högt ställt.

Anders Palmér jobbar även som fotbollsinstruktör på Norreportskolan i Ystad samt på en skola i Höör.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons