Annons

Klart: Han tar över efter Boustedt

Tommy Boustedts ersättare är presenterad.
Johan Stark tar över som generalsekreterare i Svenska ishockeyförbundet.
"En av de häftigaste positionerna man kan ha", säger Stark i ett pressmeddelande.
Ishockey • Publicerad 1 juli 2020
Johan Stark blir ny generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det har stormat rejält kring Ishockeyförbundet under våren. Först var det konflikten med Damkronorna, där spelarna gick ut i strejk i augusti för att de känt sig diskriminerade.

Sedan kom en polisutredning med misstanke om sexuellt ofredande gällande en person med anknytning till förbundet. Och i samma veva har en uppmärksammad uppsägning av en medarbetare fått flera hockeyprofiler att protestera, vilket till sist gjorde att Tommy Boustedt tvingades lämna sin roll som generalsekreterare efter 19 år på förbundet.

Annons

Nu har Svenska Ishockeyförbundet presenterat en ersättare i form av Johan Stark. Stark kommer senast från en roll som generalsekreterare i Svenska basketbollförbundet och har tidigare arbetat som klubbdirektör för Brynäs IF.

"Jag känner att jag går till en stor och spännande roll. Jag har tidigare varit involverad i ishockeyn som klubbdirektör vilket jag ser som en fördel för mitt framtida arbete. Att vara generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång", säger Johan Stark i ett pressmeddelande.

Svenska ishockeyförbundet skriver att Stark kommer att tillträda sin nya roll under hösten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons